Nieuwsbericht

donderdag 30 mei 2002, 15.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Ongeval met letsel
Bergen, donderdag 30 mei 2002. Op donderdagmorgen omstreeks 04.30 uur vond er op de Zeeweg te Bergen een ongeval plaats waarbij een 16-jarige jongen uit Zwaag ernstig gewond raakte. Een eveneens 16-jarige jongen (afkomstig uit Heerhugowaard) reed in een personenauto in de richting van Bergen aan Zee. De jongen had de auto niet onder controle, hij verloor de macht over het stuur en kwam met zijn auto tegen een boom tot stilstand. De jongen uit Zwaag, die als passagier meereed, raakte daarbij ernstig gewond. Hij moest worden opgenomen in het Medisch Centrum te Alkmaar. De chauffeur bleek naast alcohol ook softdrugs te hebben gebruikt. Een bloedproef zal duidelijk moeten geven hoeveel drank en drugs hij gebruikt heeft. De chauffeur gaf tevens aan dat de auto waarin het ongeval plaats vond eerder die nacht door hen gestolen was in Schoorl. Het slachtoffer is in kritieke toestand in het MCA opgenomen.

Aanrijding met letsel
Alkmaar, woensdag 29 mei 2002. Op woensdagavond omstreeks 18.10 uur vond er op de Juliana van Stolberglaan te Alkmaar een aanrijding plaats waarbij twee 17-jarig meisjes uit Alkmaar gewond raakten. Een van de meisjes reed op een snorfiets. Voor haar in dezelfde richting reed het andere meisje, ook op een snorfiets. Toen het achterste meisje de voor haar rijdende snorfiets in wilde halen kwamen beide sturen tegen elkaar. Beide snorfietsers kwamen ten val. Het ene slachtoffer liep enkele schaafwonden op. Het andere meisje liep schaafwonden en kneuzingen op. Zij moest voor behandeling worden overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

Alcoholcontrole
Heiloo, woensdag 29 mei 2002. Op woensdagavond omstreeks 21.00 uur werd op de Kennemerstraatweg te Heiloo een 63-jarige man uit Heiloo in een personenauto gecontroleerd. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De ademanalyse wees uit dat hij vier maal het wettelijk maximum had gedronken. De man blies 875 ugl in plaats van de toegestane 220 ugl. De man kreeg een proces-verbaal. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Brand in leegstaand pand
Alkmaar, woensdag 29 mei 2002. Op woensdagavond omstreeks 13.00 uur bleek een leegstaand pand aan de Koornlaan in Alkmaar in brand te staan. Het ging pand dat al geruime tijd leeg stond en in zeer slechte staat van onderhoud verkeerde. De brandweer kon niet voorkomen dat het pand totaal verloren ging. Aangezien het pand verder gesloopt gaat worden wordt vermoedelijk geen technisch onderzoek ingesteld naar de brandoorzaak.

Overval
Alkmaar, donderdag 30 mei 2002. Op donderdagmorgen omstreeks 04.00 uur werd een 49-jarige man uit Alkmaar overvallen op de Noorderkade te Alkmaar. De man werd aangesproken door twee jongens die wat geld van hem wilden. Toen hij daar niet op in ging werd hij beetgepakt, op de grond gegooid en geslagen en geschopt. Ook probeerden de overvallers een portemonnee uit de zak van het slachtoffer te pakken. Toen er een auto aan kwam rijden gingen de overvallers er vandoor.

Diefstal graafmachine
Alkmaar, donderdag 30 mei 2002. In de nacht van woensdag op donderdag, tussen 18.00 en 06.45 uur is vanaf een bedrijfsterrein aan de Laanenderweg te Alkmaar een graafmachine ontvreemd. Het betrof een JCB graafmachine , type 8615. Het apparaat voorzien van een dieplepel, een slotenbak, een opschoonbak en een kleibak. Het geheel stond op een aanhangwagen van het merk Ifor Williams. Totale waarde van het ontvreemde bedroeg ruim dertigduizend euro.

NOORDKOP

Diefstal "schapen"
Callantsoog, zondag 26 mei 2002. Op zondagmorgen tussen 02.30 en 08.00 uur werden drie schapen ontvreemd vanuit een tuin bij een woning aan de Abbestederweg te Callantsoog. Het betroffen hier geen levende dieren, maar tuinbeelden van beton en gietijzer.

Rijbewijs ingenomen
Slootdorp, donderdag 30 mei 2002. Op donderdagmorgen omstreeks 06.00 uur werd een korte snelheidscontrole gehouden op de Nieuwesluizerweg te Slootdorp. Een 25-jarige man uit Wieringerwerf reed in een bedrijfsauto met een snelheid van 135 km per uur, terwijl 80 is toegestaan. Dit leverde de man niet alleen een bekeuring op. Ook moest hij zijn rijbewijs inleveren.

WESTFRIESLAND

Snelheidscontrole
Avenhorn-Ursem, woensdag 29 mei 2002. Op woensdagmiddag werden snelheidscontroles uitgevoerd op de Grosthuizen te Avenhorn en de Noorddijkerweg te Ursem. In totaal werden 73 voertuigen gecontroleerd. Hiervan kregen 12 bestuurders een bekeuringen omdat zij sneller reden dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km per uur.

Vernieling auto
Medemblik, donderdag 30 mei 2002. Tussen woensdag 21.00 uur en donderdag 5.15 uur is een vier maanden oude auto vernield aan de Meerlaan in Medemblik. De eigenaar ontdekte donderdagochtend dat de auto bewerkt was met een aantal witte bakstenen. Onder andere de vooruit, de motorkap en het linkervoorportier hadden grote schade opgelopen. Het gaat om een groene Toyota RAV4 ter waarde van 15.000 euro. Mensen die getuige zijn geweest van de vernieling kunnen contact opnemen met de politie in Stede Broec, 0900-8844.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 30-05-2002 '
Lees ook