Politieberichten Overschie

Persberichten maandag 14/02/2000 tot maandag 21/02/2000 Weeknummer: 7


_________________________________________________________________


Maandag 14/02
Bij een inbraak in een schuur aan de West-Sidelinge zijn dankzij oplettende bewoners 2 jongens aangehouden .Bij een onderzoek in de omgeving bleek dat er in meerdere schuren was ingebroken. De jongens zijn voor nader onderzoek ingesloten aan het bureau Marconiplein. Aan de Westerloostraat werd in een woning ingebroken. Op het Kleinpolderplein vond een aanrijding plaats waarbij alleen blikschade ontstond.
Aan de Ameidestraat werd ingebroken in twee kelderboxen. Aan de Bm Bosstraat werd door een bewoonster een schennispleger gezien, die voor het raam van een woning stond. Het betrof een blanke man van ongeveer 20-25 jaar met een verzorgd uiterlijk. Dinsdag 15/02 Op de Doenkade werd een man aangehouden terwijl hij onder invloed van alcoholhoudende drank een auto bestuurde. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Op diverse plaatsen in Overschie bleken de sloten van tuindeuren dan wel schuurtjes te zijn geforceerd. Op de Torenlaan werd vanuit een schuur een fiets gestolen alsmede lege flessen. Vanaf een auto op het Blankaardpad bleken vier sierdoppen vanaf de wielen te zijn weggenomen. Op de Pieter Postlaan werd een auto opengebroken, waarna de autoradio eruit werd weggenomen. Op de Rotterdamse Rijweg beschadigde een graafmachine over een lengte van7 meter het trottoir tijdens werkzaamheden.
Op de Cannemanstraat werd een man aangehouden op verzoek van de politie in Terneuzen. De man had aldaar nog vele geldboetes openstaan.


Woensdag 16/02
Op de Rijksweg 13 ontstond een kop-staart aanrijding met materiele schade als gevolg. Op de Hofweg vond een aanrijding plaats, tengevolge waarvan een man zwaar gewond raakte. De man raakte met zijn auto van het wegdek, waarna de auto kantelde en zwaar beschadigd raakte. De man moest met spoed worden overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeval.
Donderdag 17/02
Een voorbijganger trof in het water bij de Teugeweg een stoffelijk overschot van een man aan. Een politieonderzoek naar de doodsoorzaak van de man is inmiddels opgestart. Degene die informatie kan verschaffen wordt verzocht contact op te nemen met de districtrecherche van het politiebureau Marconiplein. De identiteit van de man is reeds vastgesteld.
Op de Bm.Baumannlaan ter hoogte van de artsenpraktijk botste de bestuurder van een bromfiets tegen een auto aan. De bestuurder bekwam lichte verwondingen en kon zich direct laten onderzoeken in voornoemde praktijk. Het letsel bleek mee te vallen. De bestuurder van de bromfiets bleek een aantal dingen niet goed geregeld te hebben en kreeg daarvoor een bekeuring. Op de Jan Steenstraat werd een hond aangetroffen die met zijn riem aan een hek vastgebonden zat, terwijl zijn baasje kennelijk boodschappen a/h doen was. Na een ruim een uur bleek de hond er nog steeds te zitten en was kennelijk achtergelaten. De hond werd door de politie overgebracht naar het dierenasiel. Later op de dag bleek een vrouw haar hond te missen en bleek uiteindelijk dat haar dochter boodschappen had gedaan met de hond en daarbij was vergeten hem mee terug te nemen. De hond werd opgehaald.
Vrijdag 18/02
Op de Bm Wijnaedtslaan werd een man op heterdaad betrapt bij een inbraak. Hij werd aangehouden en ingesloten aan bureau Marconiplein. In de Koornwaardstraat werd een pand betreden op grond van de Opiumwet. Er werden naast verdovende middelen ook verpakkingsmaterialen en grammenwegers inbeslaggenomen. Vooralsnog zijn geen arrestaties verricht.

Zaterdag 19/02
Op de Doenkade onststond een aanrijding tussen een automobilist en een fietser met alleen materiele schade ten gevolge. In een woning aan de Graswinckelstraat ontstond er geluidsoverlast. Na tussenkomst van de politie werd de muziek zachter gezet.

Zondag 20/02
Ten gevolge van de gladheid reed op de van der Duijn van Maasdamweg een auto tegen een lichtmast. De auto is volledig beschadigd en werd afgevoerd naar een sloperij. Door Eneco zal de lichtmast gerepareerd worden. Vanaf de Oude Kleiweg is van een boot de buitenboordmotor weggenomen. Een onderzoek naar de daders zal worden ingesteld. In een woning aan de Zestienhovensekade werd ingebroken. De daders hadden het pand betreden door een bovenlicht te forceren. Diverse goederen werden weggenomen. Op de Rotterdamse Rijweg was in een woning een schoorsteenbrand ontstaan.
De ter plaatse verschenen brandweer heeft de schoorsteen schoongemaakt.

Einde politieberichten.

Politiebureau Overschie Burgemeester Baumannlaan 180 tel: 010-274.03.45.

_________________________________________________________________

Deel: ' Politieberichten Overschie '
Lees ook