Politieberichten Overschie

Persberichten maandag 7/02/2000 tot maandag 14/02/2000 Weeknummer: 6


_________________________________________________________________


Maandag 07/02/2000
Vanuit een kassa uit een winkel aan de Hoornweg werd in een onbewaakt ogenblik een bedrag van fl 500,- weggenomen. Door de eigenaresse werd aangifte gedaan.
Vanaf een auto aan de Doenkade werden de kentekenplaten ontvreemd. Namens het leasebedrijf werd aangifte gedaan en werden platen gesignaleerd.
Na diverse waarschuwigen bleken 2 jeugdigen hardleers en hielden zich weer op in de portieken aan de Kleinpolderkade. Beide jongens zijn verbaliseerd.

Dinsdag 08/02/2000
Op de Cannemanstraat werd in een woning een persoon aangehouden die nog op de telex stond voor de politie Terneuzen. De persoon is na aanhouding op transport gesteld. Op de Doenkade was een motorrijder onderuit gegaan en daarbij tegen een auto aangeklapt die voor het rode verkeerslicht stilstond. De motorrijder raakte daarbij gewond. Hij is ter plaatse behandeld door de GGD.
Er werden 4 bekeuringen geschreven ter zaken van het negeren van het inrijverbod aan de Overschiese Dorpsstraat.

Woensdag 09/02/2000
Vanaf de Ruijsdaelstraat werd voor een woonhuis een electrokarretje weggenomen ten gevolge waarvan een bejaarde man ernstig gedupeerd is. Mogelijk dat iemand aanwijzingen kan geven tot het oplossen van deze misdaad.
Bij Bas van der Heijden aan de Jan Steenstraat werd een vals briefje van fl 50,- aangeboden door een persoon die echter geheel te goeder trouw is. Aangezien er mogelijk meer van dergelijke biljetten in omloop zijn wordt een ieder verzocht attent te zijn bij zijn of haar geldhandelingen.
Er werden twee autowrakken door de reinigingspolitie verwijderd. Op de Kleinpolderkade werden 4 bekeuringen uitgeschreven aan de jeugd die zich daar zonder reden in de portieken ophield. Op de 2e Hogebanweg waren drie geparkeerde auto's aangereden door een tot nu toe onbekend gebleven motorrijtuig. Aangezien er diverse sporen zijn achtergebleven wordt een onderzoek ingesteld naar de dader. Donderdag 10/02/2000
Op de Terletweg waren 2 mannen bezig een graafmachine in vlammen te laten opgaan. Zij zijn aangehouden. In inwoner van Overschie is gesnapt tijdens het rijden met alcohol op. Hij heeft een rijverbod en een proces-verbaal gekregen. Op een andere lokatie in Overschie heeft een dronken automobilist 3 auto's aangereden. Ook deze is aangehouden en heeft een rijverbod en een proces-verbaal gekregen. Diverse automobilisten hebben een bekeuring ontvangen, daar zij de gesloten verklaring bij de Hogebrug en op de Overschiese Dorpsstraat negeerden.


Vrijdag 11/02/2000
In de Lemkensstraat werd een bestuurder van een personenauto aangehouden die teveel alcohol had gebruikt. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Op een parkeerplaats aan de Van der Duyn van Maasdamweg werd een stoffelijk overschot aangetroffen van een onbekend persoon. De recherche van het district West stelt een onderzoek in naar de doodsoorzaak. Op de Bovendijk vond een frontale aanrijding plaats, door de gladheid, tussen twee personenauto,s plaats. Beide bestuurders werden met letsel overgebracht naar het ziekenhuis.
Zaterdag 12/02/2000
Op de West-Sidelinge werd na een achtervolging een jongen aangehouden die zich schuldig had gemaakt aan het aanbrengen van graffity op een muur van een schoolgebouw. Tegen de jongen is proces-verbaal

opgemaakt.

In een woning aan de Patijnstraat werden twee vermiste minderjarige kinderen aangetroffen. De kinderen zijn overgebracht naar bureau Noord voor verder onderzoek. Zondag 13/02/2000 Vanaf de Overschiese Kleiweg werd een personenauto, merk Opel kleur wit en gekentekend TK-84-BT weggenomen. Ook werden op de Overschiese Kleiweg twee ontvreemde personenauto,s aangetroffen. Het betrof hier in beide gevallen een personenauto van het merk Opel. Beide voertuigen zijn overgebracht voor nader sporenonderzoek.
In een woning aan de Schipholstraat werd getracht om brand te stichten. Nader onderzoek volgt.

Einde politieberichten.
Politiebureau Overschie Burgemeester Baumannlaan 180 tel: 010-274.03.45.

_________________________________________________________________

Deel: ' Politieberichten Overschie '
Lees ook