Politieberichten Overschie


Persberichten maandag 20/03/2000 tot maandag 27/03/2000 Weeknummer: 12
Maandag 20/3
Op de Torenlaan bleek door onbekenden te zijn ingebroken in een schuur bij een woning. Vanuit de schuur werden diverse gereedschappen weggenomen. Op de Oost-Sidelinge werd een gestolen Volkswagen, type Golf teruggevonden die in Eindhoven bleek te zijn weggenomen. Op de Ameidestraat werd eveneens een Volkswagen van het type Golf teruggevonden met doorverbonden bedrading. Deze auto bleek afkomstig te zijn uit Amersfoort, doch stond vooralsnog niet als gestolen gesignaleerd.
Op de prof.Bolklaan en omgeving werd een onderzoek ingesteld naar een verdachte man. Dit nav binnengekomen telefoontjes en eerdere inbraken in voornoemde omgeving.
Het onderzoek leverde niets op. De man werd niet aangetroffen.
Dinsdag 21/03
Op de Beeningerstraat werd een onderzoek in een woning ingesteld. Een bewoner had nog geldboetes openstaan of moest een vervangende gevangenisstraf ondergaan. De man werd in een boekenkast onder een dekbed aangetroffen en aangehouden.
De man was niet in het bezit van geld en is derhalve ingesloten. Op de Giessenbaan werd een man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, nadat hij de politie een valse naam had opgegeven. Hij gaf 3 verschillende personalia op. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Op de Baanweg vond een aanrijding plaats tussen twee personenauto' s. Beide voertuigen liepen materiële schade op. In de Beeningerstraat bleek er te zijn ingebroken in een woning. Van de bewoner werden pinpassen en geld weggenomen. De inbreker heeft vervolgens kans gezien geld te pinnen met de weggenomen pasjes.
Woensdag 22/03
Op de Schielaan bleken een aantal plantenbakken te zijn vernield . De plantenbakken hingen aan een tuinmuur. Kennelijk zijn de bakken door voorbij rijdende fietsers van de muur gerukt. Op de Hoornsingel raakte een vrouw gewond, waarna zij moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw reed op een fiets achter een auto langs, die opdat moment achteruit een parkeersteek wegreed. De vrouw werd tijdens deze manoeuvre niet opgemerkt. Tegen de automobilist is proces-verbaal opgemaakt.
Op het Sidelingeplein bleek een personenauto te zijn bekrast met een scherp voorwerp. * Op de Lemkensstraat werd door de politie een onderzoek ingesteld naar een man die een deur stond in te trappen. De man werd niet meer aangetroffen. Kennelijk hadden een man en vrouw ruzie met elkaar gehad. Ter plaatse werd nog wel een vogelkooi aangetroffen die uit een woning was gegooid. Op de Hoogmadestraat werd tijdens een controle in een woning een man aangetroffen, die illegaal in Nederland verbleef. De man is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. Op de G.K.v.Hogendorpweg werd een man aangehouden die onder invloed van alcohol een personenauto bestuurde. De man werd voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar bleek dat hij teveel had gedronken.

Donderdag 23/03
Aan de Schansweg werd een ontvreemde personenauto van het merk Honda aangetroffen . In de Ameidestraat werd via de achterzijde in een woning ingebroken. * Bij een actie tegen overlast van bromfietsers in de omgeving van de Abtsweg werden diverse bekeuringen uitgeschreven. Door de politie werd bemiddeld bij een onenigheid op de Lugt tussen twee fietsers en een automobilist n.a.v. een verkeerssituatie.
Vrijdag 24/03
Op de Abtsweg kwam een overvalalarm binnen vanuit een restaurant. Door de politie werd een onderzoek ingesteld en het bleek om een loos alarm te gaan. Aan de Overschiese Kleiweg vond een inbraak plaats in de kantine van een sportvereniging.
Bij de inbraak werd een kassa weggenomen. Door een bewoner van Overschie werd aan het bureau Overschie een openstaande geldboete betaald.

Zaterdag 25/03
Door de politie werd een minderjarig meisje van 14 jaar in de nachtelijke uren van de Abtsweg meegenomen naar het bureau West. Het meisje was vanuit huis weggelopen en is in sociale bewaring geplaatst. Door de politie werd na een controle aangehouden die teveel alcohol had genuttigd en vervolgens met zijn auto was gaan rijden. Bij de aanhouding verzettte de man tegen zijn aanhouding. De man is ingesloten en er is proces-verbaal opgemaakt. Door de politie werd verder bij een aantal aanrijdingen bemiddelend opgetreden.
Zondag 26/03
Door de politie werd een bewoonster van een woning in de Piet Cottaarstraat uit haar benarde positie bevrijd nadat de vrouw was gevallen en in een bergkast was terechtgekomen. De buren waren gealarmeerd door haar gegil en de brandweer verleende de politie hulp bij het openen van de woning. De vrouw heeft geen letsel overgehouden.
Einde politieberichten.

Politiebureau Overschie Burgemeester Baumannlaan 180 tel: 010-274.03.45.


Deel: ' Politieberichten Overschie '
Lees ook