Politie Drenthe

Persberichten

van donderdagmorgen 11 november 1999
10:54 donderdag 11 november 1999

Bert Visser
0592 - 361290

HAVELTE

Een tienjarige jongen uit Havelte is woensdagmiddag tegen half vijf met een hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht. De jongen was in de Dorpsstraat met zijn fiets van het voetpad de weg opgereden en frontaal op een tegemoetkomende bedrijfsauto gebotst.

ASSEN / GROLLOO / EMMEN / SMILDE

Bij alcoholcontroles op diverse plaatsen in Drenthe woensdagavond/nacht heeft de politie vier bestuurders bekeurd omdat ze met teveel drank op achter het stuur zaten.
Een 46 jarige automobilist uit Emmen liep in Assen tegen de lamp. Hij werd rond half drie gecontroleerd op de Rolderhoofdweg. Doordat het de man niet lukte (ook na 8 pogingen niet) om een ademtest te doen werd een arts ontboden om van de man een bloedproef te nemen. Dat weigerde hij. De politie heeft zn rijbewijs ingevorderd en hij kreeg een rijverbod voor 12 uur. De politie heeft ruim honderd bestuurders gecontroleerd.

ASSEN

Bij een inbraak in een woning aan de Mendelsohnlaan in Assen is woensdagavond tijdens afwezigheid van de bewoners een telefoon/faxapparaat gestolen. Verder is de hele woning doorzocht. Om binnen te komen is de achterdeur opengebroken.

ASSEN

De eigenaar van een kledingzaak in de Rolderstraat in Assen heeft woensdagavond de diefstal van een wax coat uit zijn winkel voorkomen. De man was rond 20.00 uur nog in de zaak aanwezig toen plotseling de etalageruit werd ingeslagen. Een man griste de wax coat uit de etalage en ging er vandoor, direct achterna gezeten door de winkelier. Die kreeg de dief te pakken en er volgde een vechtpartij waarbij de dader forse klappen kreeg.
Aan de hand van het signalement kon de man later op de avond worden aangehouden. Het ging om een 35 jarige inwoner van Assen.

ASSEN

Inbrekers hebben woensdagnacht een vergeefse poging gedaan om de kluis van een autobedrijf aan de Van Vlissingenstraat te stelen. Donderdagmorgen ontdekten werknemers dat de kluis midden in de showroom lag. De technische recherche van de politie onderzoekt de kluis op eventueel aanwezige sporen.

NIEUW DORDRECHT

Een 27 jarige asielzoeker uit Armenie woensdagavond in het opvangcentrum in Nieuw-Dordrecht door de politie aangehouden nadat hij in het centrum volledig door het lint was gegaan. De man had te horen gekregen dat zijn asiel aanvraag was afgewezen en dat hij ons land zou moeten verlaten. In het centrum heeft hij een aantal ruiten en inventaris vernield waarbij hij zichzelf fors lichamelijk letsel had toegebracht, bestaande uit diepe snijwonden en een gebroken pols. Nadat de man was ingesloten ondernam hij diverse pogingen zichzelf van het leven te beroven. Na bemiddeling van het RIAGG werd de man rustig.

NOOITGEDACHT

De politie heeft woensdagmiddag in Nooitgedacht een 26 jarige inwoner van Assen aangehouden, De man werd door personeel van camping Nooitgedacht op heterdaad betrapt toen hij een vuilcontainer in brand stak. De man is voorgeleid en ingesloten.
Hij wordt verdacht van zeker 30 brandstichtingen op het terrein en in de gebouwen van de camping. Alleen al in de maand september ging het om 16 brandmeldingen, een aantal dat daarna opliep tot dertig. De man werkte als technisch assistent op de camping. In een eerste verhoor ontkent de man elke betrokkenheid bij brandstichting.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politieberichten provincie Drenthe '
Lees ook