Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Diverse 08/30/99

Persberichten provincie Groningen/
Maandag 30 augustus 1999

Dagelijkse berichten districten West, Noord, Miden en Oost

Winsum: Snelle motorrijder bekeurd
De politie heeft zondagmorgen een 29-jarige man uit Eelde bekeurd wegens te snel rijden op de Rijksstraatweg in Niezijl. De man reed twee politiemensen in een onopvallende politieauto voorbij, haalde nog twee andere auto?s in over een voorsorteervak en gaf nog meer gas bij. Tussen Niezijl en Grijpskerk werd een snelheid gemeten van 153 km/h. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De toegestane snelheid is ter plaatse 100 km/h.

Leens: Ongeval twee invalide voertuigen
Zaterdagmiddag raakten twee invalide voertuigen in een sloot langs de Schaapweg in Leens. De voertuigen werden bestuurd door een bejaard echtpaar uit Kloosterburen. Terwijl ze achter elkaar reden, raakte de man met zijn voertuig naast de rijbaan en via de berm in de sloot. Vervolgens riep hij zijn echtgenote om hulp. Zijn vrouw, die voor hem reed, keek achterom, trok aan het stuur en belandde door deze manoeuvre eveneens in de sloot. Twee passanten hebben beide bejaarden uit de vieze prutsloot gehaald door er in te springen en ze uit hun voertuigen te bevrijden. De vrouw is met onbekend (vermoedelijk licht) letsel overgebracht naar het AZG te Groningen. De man is door personeel van het bejaardentehuis waar het echtpaar woont opgehaald en onder de douche gezet.

Ten Post: Snelheidcontrole
Zaterdagmiddag tussen 13.00 en 14.30 uur is snelheidscontrole gehouden op de N360 ter hoogte van Ten Post. Van de 598 gecontroleerde voertuigen reden 35 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 124 km/h. de overtreders krijgen de boete thuisgestuurd.

Meedhuizen: Aangifte diefstal tractor en compressor Uit een schuur aan de Westerlaan in Meedhuizen is in de nacht van zaterdag op zondag een tractor weggenomen en een compressor. De tractor is van het merk Massey Ferguson, zonder cabine, met valbeugel, kleur rood. De compressor is grijs van kleur. Onderzoek wordt ingesteld.

Siddeburen: Grasbaanracer raakt gewond
Een 29-jarige man uit Vetlanda is gewond geraakt tijdens zijn deelname aan een grasbaanrace op een baan aan De Potterij in Siddeburen. Tijdens een ronde raakte de man de border. Hij is met een zware hersenschudding overgebracht naar een ziekenhuis. Een andere racer raakte licht gewond.

Winschoten: Pesten gehandicapte
Een groep van ongeveer twintig jongeluid heeft zondagmiddag een 42-jarige gehandicapte vrouw lastig gevallen. Enkelen uit de groep starten haar scootmobiel en waren daarmee gaan rijden. De vrouw zag dit alles en sprak de jongelui hierop aan. Vervolgens werd ze uitgejouwd en uitgescholden. Pas toen er een aantal volwassenen haar hulp wilden verlenen, werd haar weer de vrije doorgang gegeven zodat ze weg kon rijden. De vrouw is visueel en lichamelijk gehandicapt. Het is niet bekend wie de jongelui zijn. De politie wil graag in contact komen met getuigen.

Vlagtwedde: Inbreker overlopen
Tijdens een woninginbraak aan de Schoolstraat in Vlagtwedde in de nacht van zondag op maandag, hebben de bewoners de inbreker overlopen. De bewoner is de onbekende inbreker op straat achterna gegaan en heeft nog met hem gevochten. Toen deze dreigde aangever te steken met een schroevendraaier kon hij ontkomen. Nader onderzoek wordt ingesteld.

Wedde: Inbraak in woning
In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een woning aan de Spanjaardsweg in Wedde. Uit de woning zijn verschillende goederen weggenomen, zoals papieren en geld.

Voor nadere informatie, bureau voorlichting, tel 050-5995010

Deel: ' Politieberichten provincie Groningen '
Lees ook