Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Diverse 15-12-99

Persberichten provincie Groningen/
Woensdag 15 december 1999

Dagelijkse berichten districten West, Noord, Midden en Oost

Tolbert: bromfietser gewond bij botsing
Een 17-jarige bromfietser uit Nuis is gistermiddag gewond geraakt toen hij op het fietspad van De Holm bij Tolbert werd aangereden door een 67-jarige automobilist uit Groningen, die vanuit het Holmerpad (eigen weg) het fietspad overstak. De bromfietser is vermoedelijk met een beenbreuk overgebracht naar het ziekenhuis. De beide voertuigen raakten flink beschadigd.

Mensingeweer: auto te water; politie zoekt getuigen Een 29-jarige automobiliste uit Pieterburen is dinsdagmiddag op De Meerenweg richting Mensingeweer, met haar auto in het water geraakt nadat ze moest uitwijken voor een tegenligger en vervolgens slipte. Ze kon de auto op eigen kracht verlaten en werd door omstanders op het droge geholpen. Ze is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De tegenligger reed door. De politie vraagt eventuele getuigen om zich te melden bij de politie in Zuidhorn, telefoon 050-5996200.

Baflo: bromfietser onder auto
Een 16-jarige bromfietser uit Eenrum is gisteren gewond overgebracht naar het ziekenhuis, nadat hij op de Eenrumerweg bij Baflo op een tegemoetkomende personenauto botste, bestuurd door een 22-jarige inwoner van Bedum. De bromfietser haalde een groepje fietsers in en zag daarbij de tegemoetkomende auto over het hoofd. De beide voertuigen raakten flink beschadigd.

Leek: fietser gewond bij botsing
Een 46-jarige vrouw uit Tolbert is dinsdagmiddag gewond geraakt toen ze op het fietspad van de Nijenoertweg in Leek werd aangereden door een 44-jarige automobilist uit Zevenhuizen die rechtsaf sloeg. Ze is met verwondingen aan het gezicht overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist had de fietser niet gezien toen hij afsloeg.

Stadskanaal: bromfietser gewond bij botsing
Een bromfietser uit Gasselternijveen (lft niet bekend) is gistermiddag gewond geraakt toen hij op de brug van de Handelskade in Stadskanaal in botsing kwam met een 40-jarige automobilist uit Oude Pekela. De toedracht van het ongeval is nog niet geheel duidelijk. De bromfietser is met hoofdklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Bellingwolde/Winschoten: alcohol in het verkeer Een 46-jarige automobilist uit Bellingwolde is omstreeks middernacht in zijn woonplaats op de Reiderlandstraat betrapt bij het rijden onder invloed. Voor een 31-jarige automobilist uit Scheemda was dat eveneens het geval Hij werd omstreeks 2.00 uur aangehouden op de Poststraat in Winschoten. Beiden hadden 1,4 promille alcohol in hun bloed. Ze kregen een dagvaarding uitgereikt. Het rijbewijs werd ingevorderd.

In Muntendam werd een 37-jarige inwoner uit die plaats op de Zuiderstraat aangetroffen die niet meer in staat was om op zijn fiets te blijven zitten. Hij bleek 2,4 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt.

Zuidbroek: slaapkamerbrand
In een slaapkamer van een woning aan de Wilhelminalaan onstond gistermorgen brand, vermoedelijk door kinderen die met vuur speelden. De brandweer had het vuur snel onder controle. De gehele bovenverdieping liep flinke rookschade op.

Veendam: fietser gewond na botsing
Een 50-jarige fietser uit Veendam raakte gistermorgen gewond toen hij in zijn woonplaats op de kruising van de F. J. de Zeestraat met de Jakob Bruggemalaan en de Ubbo Wilkensstraat werd aangereden door een 20-jarige automobilist uit Winschoten die hem geen voorrang verleende. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De beide voertuigen raakten licht beschadigd.

informatie, voorlichting 050-5995010

Deel: ' Politieberichten provincie Groningen '
Lees ook