Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Divers 27-12-99

Persberichten provincie Groningen/
Maandag, 27 december 1999

Dagelijkse persberichten districten Noord, Oost, Midden en West

Schildwolde: auto tegen boom
Vannacht is op de Hoofdweg in Schildwolde een 24-jarige automobilist uit Slochteren van de weg geraakt. De 24-jarige automobilist reed in een in de weg gelegen flauwe bocht rechtdoor en kwam tegen een ijzeren tuinhek van een aan die weg staand pand tot stilstand. De automobilist raakte in zijn voertuig bekneld en moest door de plaatselijke brandweer worden bevrijd. Het slachtoffer is vermoedelijk met een schedelbasisfractuur naar het ziekenhuis overgebracht; het slachtoffer is een bloedproef afgenomen. De bij het slachtoffer in het voertuig zittende 18-jarige passagier uit Siddeburen liep aangezichtsletsel op en moest zich eveneens onder medische behandeling stellen.

Visvliet: rijden onder invloed van alcohol
Vannacht heeft de politie op de Stationsweg in Visvliet een 35-jarige automobilist uit Grootegast gecontroleerd op het gebruik van alcoholhoudende drank. De surveillance-eenheid nam bij de automobilist een alcohollucht waar; de verdachte werd daarom naar het politiebureau overgebracht voor het ondergaan van een ademanalysetest. Bij onderzoek bleek, dat de verdachte een alcoholpromillage van 1.25 in zijn bloed had. Proces-verbaal tegen de verdachte zal worden opgemaakt.

Aduard: woningbrand
Gisternacht is de woonkamer van een woning aan de Moormanweg in Aduard gedeeltelijk door brand verwoest. De 48-jarige bewoner werd wakker van glasgerinkel en constateerde, dat de thermopaneruiten in de woonkamer door het in de kamer aanwezig vuur waren gesprongen. De bewoner, zijn vrouw en zijn dochter wisten zich in veiligheid te stellen. Twee grasparkieten overleefden de brand niet. De bewoner stelde de brandweer in kennis, maar wist zelf het vuur met de tuinslang. Een brandende kaars is mogelijk de oorzaak van het ontstaan van de brand.

Lauwersoog: skelter over de kop
Gistermiddag is een elfjarige jongen op De Rug in Lauwersoog met zijn skelter aan zijn hoofd gewond geraakt; hij moest naar het ziekenhuis worden overgebracht. Zijn opa en oma hadden de skelter door middel van een sleepkabel aan hun personenauto gekoppeld en wilden op die manier hun kleinzoon naar hun vakantieadres in de nabije omgeving wilden slepen. Tijdens de sleep maakte de elfjarige jongen een stuurfout en sloeg over de kop.

Appingedam: rijden onder invloed van alcohol
Vannacht heeft de politie op de Provincialeweg N 360 in Appingedam een 43-jarige automobilist uit Haren bekeurd voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Bij onderzoek op het politiebureau bleek, dat de inwoner van Haren 1.0 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een boete van zevenhonderd gulden en een rijverbod van vier uur.

Oosteinde: auto in de sloot
Gisteravond raakte een 44-jarige automobilist uit Roodeschool op de Hooilandseweg in Oosteinde met zijn voertuig in een slip, kwam met een in de berm staande boom in aanraking en belandde vervolgens in de sloot. Twee getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren, haalden het slachtoffer uit de auto. Het slachtoffer is met een schedelbasisfractuur en diverse botbreuken naar het ziekenhuis overgebracht.

Nadere informatie, via bureau Voorlichting, tel. 050 599 5010

Deel: ' Politieberichten provincie Groningen '
Lees ook