Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Diverse 11/01/99

Persberichten provincie Groningen/
Maandag 1 november 1999

Dagelijkse berichten districten West, Noord, Midden en Oost

Stadskanaal, Man gewond
Een 21-jarige man uit Musselkanaal is zondagavond gewond geraakt toen hij op de Atlantislaan de macht over het stuur van zijn auto kwijt raakte. Hierdoor kwam de man in de berm terecht en reed de sloot in. Het slachtoffer is met nek en rugklachten afgevoerd naar het ziekenhuis in Stadskanaal.

Stadskanaal, Man gestoken
Een 26-jarige man uit Stadskanaal is zaterdagnacht in de Oranjestraat gewond geraakt aan zijn been toen hij volgens hem door een buurman in zijn been werd gestoken. De man had last van het lawaai op straat en ging naar buiten om de een ruzie op straat te beëindigen. Daarop dronk hij nog wat bij een buurman en liep vervolgens terug naar huis. Volgens het slachtoffer liep iemand met hem mee die vervelend was. Toen hij deze vervelende man op de grond duwde, kwam een andere buurman op hem afgerend en stak hem in zijn been. Het slachtoffer weerde vervolgens zijn belager van zich af en reed met zijn auto naar het ziekenhuis voor behandeling. De man deed vervolgens aangifte bij de politie, die een onderzoek instelt.

Winschoten, Drugsgebruiker aangehouden
De politie heeft zondagnacht een 33-jarige man uit Moormerland (Dld) aangehouden toen hij in een auto op het parkeerterrein aan de Mr. D.U. Stikkerlaan werd gecontroleerd. De man had een gebruikershoeveelheid cocaïne bij zich. De man is na verhoor heengezonden.

Grijpskerk, Flessentrekkerij
De politie heeft zondagnacht een 43-jarige man uit Groningen in een café aan de Groningerstraatweg aangehouden voor flessentrekkerij. De man had voor bijna 90 gulden geconsumeerd, maar toen het op betalen aankwam liet hij het afweten. De man is voorgeleid en ingesloten.

Zuidhorn, Inbraak in sporthal
In de nacht van vrijdag op zaterdag is er in de kantine van de sporthal aan de Sportlaan ingebroken. Naast etenswaren hebben de inbrekers geld, een stereoset en een afstandbediening van een tv meegenomen. De ?bezoekers? hadden honger, want de frituurpan was aangezet en er was gegeten. De inbrekers hebben schade aangericht aan ramen en aan het dak van de sporthal.

Scharmer, Eenzijdig ongeval op A7
Een 30-jarige man uit Winschoten is zondagavond op de A7 ter hoogte van het tankstation 'Dikke Linde' van de weg geraakt en tegen de middengeleiding geknald. De auto raakte total loss en moest worden afgesleept. Het slachtoffer werd met een hoofdwond en rugpijn overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. Hier is een bloedproef van de man afgenomen, omdat hij zelf al verklaarde te hebben gedronken. In de auto werden diverse blikjes (leeg en vol) bier aangetroffen.

Westerbroek, Eenzijdig ongeval op A7
Een 33-jarige man uit Hoogezand is zondagavond op de A7 na de afslag Westerbroek van de weg geraakt en in de sloot beland. Volgens getuigen haalde de man met hoge snelheid auto's in en vloog ineens naar rechts de berm in. Het slachtoffer verklaarde een cassettebandje te wisselen, waardoor hij van de weg afraakte. De auto raakte total loss en moest worden afgesleept. Het slachtoffer is met diverse kneuzingen overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. Hij weigerde mee te werken aan een bloedproef. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Scharmer, Mannen aangehouden op A7
De douane heeft zondagavond twee mannen van 23 en 19 jaar uit Papenburg (Dld) overgedragen aan de politie toen zij de mannen op een parkeerplaats langs de A7 controleerden en 4 gram cocaïne aantroffen. Beide mannen zijn voorgeleid en ingesloten.

Delfzijl, Bestuurder onder invloed
De politie heeft zondagnacht een 19-jarige man uit Delfzijl aangehouden op de Kustweg voor het rijden onder invloed (1,55 promille). De man zijn rijbewijs is ingevorderd, waarna hij met een dagvaarding werd heengezonden.

Winsum, Snelheidscontrole
De politie heeft zondagmiddag op de N361 ter hoogte van Maarhuizen een snelheidscontrole gehouden. Van de 195 gecontroleerde voertuigen reed niet een te snel. Bij Mensingeweer waren zeven van de 496 bestuurders in overtreding. Op de 80 km/u weg reden zij tussen de 87 en 96 km/u.

Uithuizen, Benevelde claxonnerende man
De politie heeft zondagmorgen een 27-jarige man uit Roodeschool op de Blink aangehouden voor het rijden onder invloed (1,4 promille). De man had even daarvoor al een rijverbod opgelegd gekregen toen hij in een geparkeerde auto in de Oosterstraat werd bekeurd voor het onophoudelijk claxonneren. De man rook naar alcohol en moest blazen. De uitslag was dusdanig dat de man een rijverbod kreeg opgelegd van 12 uur. Toen hij rijdend op de Blink werd aangetroffen, hield de politie hem alsnog aan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding mee naar huis.

Voor nadere informatie; afdeling voorlichting, 050 - 5995010

Deel: ' Politieberichten provincie Groningen '
Lees ook