Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Diverse 29-05-99

Persberichten stad en provincie Groningen/
Zaterdag 29 mei 1999

Dagelijkse berichten districten Groningen / Haren, West, Noord, Midden en Oost

Delfzijl: mannen gewond bij ongeval tijdens dokwerkzaamheden Een 37-jarige inwoner van Emmeloord en een 30-jarige inwoner van Urk zijn vrijdagavond gewond geraakt bij het uitvoeren van dokwerkzaamheden bij een Vissersboot. Het ongeval gebeurde op het Haventerrein aan de Visserijweg in Delfzijl. Tijdens het zogeheten indokken (het droogleggen in het dok) brak één van de staalkabels die de boot in balans moesten houden. Daardoor kapseisde de boot, waardoor de man uit Emmeloord tegen de stuurhut smakte en bekneld raakte door een aantal zware kettingen. Hij liep daarbij een ernstige beenwond op. De man uit Urk kwam eveneens hard op het dek terecht en brak zijn neus. De beide mannen konden na enige tijd door de brandweer van de boot worden gehaald, waarna ze naar het Delfzichtziekenhuis werden overgebracht. De politie en de arbeidsinspectie stellen een nader onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Veendam: gewelddadige diefstal auto
Een 35-jarige vrouw uit Wildervank werd vrijdag aan het eind van de middag op het Beneden Oosterdiep in Veendam op een gewelddadige wijze beroofd van haar personenauto. Ze was bezig boodschappen in de auto te laden toen ze werd aangesproken door twee onbekende mannen die haar plotseling een paar klappen in het gezicht gaven en haar sommeerden de contactsleutels af te geven. Omdat ze zich zeer bedreigd voelde voldeed ze hier aan, waarna de beide mannen verdwenen in de auto. De vrouw moest zich laten behandelen in het Refajaziekenhuis. Daar bleek dat ze een diepe hoofdwond had en een lichte hersenschudding. De politie stelt een nader onderzoek in naar de daders.

Veendam: overstekende eenden oorzaak botsing
Een stel overstekende eenden waren vrijdagavond de oorzaak van een botsing tussen twee personenauto?s op de Geert Veenhuizenweg in Veendam. Een 50-jarige inwoonster van Vriescheloo remde plotseling voor de overstekende eenden, waardoor de achter op komende automobilist, een 31-jarige inwoner van Veelerveen, op de auto botste. Beide auto?s raakten daarbij ernstig beschadigd. De inwoner van Veelerveen is voor nader onderzoek met nekklachten naar het Refajaziekenhuis gebracht.

Veendam: snelkraak opticien
Bij een opticien aan het Raadhuisplein in Veendam is vrijdagmorgen omstreeks 5.00 uur een snelkraak gepleegd. Onbekenden hebben vermoedelijk met een auto de pui aan de voorzijde vernield, waarna uit de etalage verschillende zonnebrillen zijn weggenomen. De daders zijn daarna weggereden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Hoogezand: bromfietsdiefstal snel opgelost
Een bromfietsdiefstal die in de nacht van donderdag op vrijdag had plaatsgevonden in Hoogezand kon vrijdag in de loop van de dag snel worden opgelost. De bromfiets die uit een afgesloten schuurtje achter een woning aan de Keucheniusstraat was gehaald werd later op de dag door de eigenaar in Hoogezand gesignaleerd. De politie was daarna in staat om de 20-jarige gebruiker van de bromfiets aan te houden, een inwoner van Hoogezand. Hij gaf de diefstal toe. Hij is na verhoor weer op vrije voeten gesteld. De bromfiets was inmiddels overgespoten. Deze is inmiddels aan de eigenaar teruggegeven.

Groningen: tasjesdief aangehouden
Door enkele getuigen getipt kon de politie vrijdagnacht na een korte achtervolging op de Grote Markt in Groningen een 32-jarige tasjesdief uit Groningen aanhouden. De man had kort daarvoor een tas gestolen van een 49-jarige stadsgenoot die op een terras zat. Dit werd door de getuigen gezien, waarna de surveillerende politie werd getipt. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: alcomobilist veroorzaakt schade
Een 53-jarige automobilist uit Bedum veroorzaakte vrijdagavond op de Wolddijk in Groningen lichte schade toen hij met zijn personenauto tegen een spiegel van een geparkeerde auto tikte. De eigenaar van de auto die het voorval zag gebeuren slaagde erin de automobilist op een motor te volgen en even later tot stilstand te dwingen. De automobilist bleek dronken te zijn en werd overgedragen aan de politie die inmiddels ter plaatse was. Onderzoek gaf aan, dat de man 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

Groningen: Stadjer voor belediging aangehouden
Een 17-jarige Stadjer is vrijdagmiddag aangehouden voor belediging van een politieman. De jongeman bracht de Hitlergroet toen de politie op de Sumatralaan in Groningen van een ander een bromfiets in beslag nam voor nader onderzoek. De jongeman werd na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Ter Apel: mannen aangehouden voor vernieling
Een 32-jarige en een 28-jarige man, beiden uit Ter Apel afkomstig, zijn vrijdagavond aangehouden, nadat ze bij een drankenhandel aan de Markt in Ter Apel een raam hadden vernield. De politie kon de beide mannen aanhouden op aanwijzing van enkele getuigen. Ze kwamen juist uit een café en waren zwaar onder invloed van alcohol te zijn. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Kropswolde: slagbomen van slag
De slagbomen van de brug in de Meerweg bij Kropswolde kregen vrijdagavond plotseling kuren. Een automobilist werd opgesloten toen hij de brug passeerde en de bomen plotseling en zeer snel naar beneden gingen. De politie kwam eraan te pas en kon ervoor zorgen dat de automobilist zijn positie kon verlaten. Daarna bleven de bomen gesloten, waarbij de brug ook nog zonder enige aanleiding open en dicht ging. De gemeente Hoogezand heeft schrikhekken geplaatst om het verkeer om te leiden. De storing wordt dit weekend nader onderzocht. Voor zover bekend heeft de betrokken automobilist geen schade opgelopen.

Voor nadere informatie; afdeling voorlichting, 050 - 5995010 (S. Smedes)

Deel: ' Politieberichten provincie Groningen '
Lees ook