Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Divers 02-01-2000

Persberichten provincie Groningen/
Zondag, 2 januari 2000

Dagelijkse persberichten districten Noord, Midden, Oost en West

Meeden: dronken automobilist
De politie heeft zaterdagavond op de Hereweg een 43-jarige man uit Veendam aangehouden voor het rijden onder invloed (2,25 promille). De man die in het verleden ook al eens voor een alcoholmisdrijf was aangehouden is met alleen een dagvaarding heengezonden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Muntendam: dronken automobilist uit de bocht
De politie heeft zaterdagmorgen een 36-jarige man uit Almere aangehouden voor het rijden onder invloed (1,05 promille). De man reed over de Duurkenakker richting de N33. Vlak voor de spoorwegovergang ging de man in de bocht rechtdoor, miste een lantaarnpaal maar nam wel een waarschuwingslicht voor het spoor mee. De man is met een boete van 900 gulden en een dagvaarding heengezonden.

Zoutkamp: agressieve man aangehouden
De politie heeft zaterdagavond een 49-jarige man uit Zoutkamp aangehouden, omdat hij agenten bedreigde en begon te slaan. De politie noteerde op de H.J. Siccamastraat de gegevens van een 41-jarige vrouw uit Harlingen, die door een bekende op straat was geslagen, terwijl een andere man de spiegels van haar auto vernielde. Tijdens het gesprek tussen de vrouw en de politie, verscheen haar agressieve vriend ten tonele. Hij wilde de sleutels van de auto, maar kreeg deze niet. Toen de politie de man sommeerde zijn vriendin met rust te laten keerde zijn agressie zich tegen de agenten. Hierop ontstond een worsteling, waarna de man met moeite geboeid kon worden aangehouden. De man is ingesloten.

Marum: inbreker aangehouden
De politie heeft zaterdagavond een 47-jarige man uit Marum aangehouden voor het inbreken in een slijterij aan de Wendtsteinweg. De sleutelhouder van de winkel kwam op verzoek van de politie naar het pand, waarvan de ruit was vernield. Toen de politie vertrok keerde de inbreker terug voor nog een fles sterke drank. De sleutelhouder, een 28-jarige man uit Marum die nog aanwezig was, hield daarop de man staande en droeg hem over aan de wederom gealarmeerde politie. De man is ingesloten.

Ter Apel: dronken automobilist aangehouden
De politie heeft zaterdagmiddag op de A.G. Wildervanckweg een 29-jarige man uit Musselkanaal aangehouden voor het rijden onder invloed (2,05 promille). Aangezien de man reeds eerder voor een alcoholmisdrijf aangehouden is geweest, kreeg hij alleen een rijverbod van elf uren en een dagvaarding mee naar huis.

Nadere informatie, via bureau Voorlichting, tel. 050 599 5010

Deel: ' Politieberichten provincie Groningen '
Lees ook