Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Diverse 17-01-2000

Persberichten provincie Groningen/
Dagelijkse berichten van de districten Noord, Oost, Midden en West

Maandag, 17 januari 2000

Niezijl: snelheidsovertreder
Gistermiddag heeft de politie op de Rijksstraatweg (80 km/u) in Niezijl een 24-jarige automobilist uit Groningen geverbaliseerd voor het te hard rijden. De Stadjer reed met 153 km/u over de genoemde weg toen de politie die snelheid vaststelde. De politie heeft in overleg met de officier van justitie het rijbewijs van de verdachte ingevorderd en zijn auto in beslag genomen.

Musselkanaal: rijden onder invloed
Gisteravond heeft de politie op de Markstraat in zijn woonplaats een 39-jarige automobilist uit Musselkanaal gecontroleerd op het gebruik van alcoholhoudende drank. Tijdens de controle constateerde de politie dat de adem van de verdachte naar het gebruik van alcohol rook. Bij onderzoek op het politiebureau bleek, dat de Musselkanaalster 0.75 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van f 390.-.

Vledderveen: aanrijding met letsel
Gisteravond is een 18-jarige automobilist uit Alteveer op de Ontsluitingsweg in Vledderveen met twee inzittenden van de weg geraakt. De bestuurder kwam met zijn rechter voorwiel in de rechter berm terecht en verloor daardoor de macht over het stuur. In een poging om de auto op de weg te krijgen kwam hij in een aan de linker kant van de weg liggende droge sloot terecht en belandde uiteindelijk weer met auto op de weg. De bestuurder en de twee inzittenden, beiden afkomstig uit Onstwedde liepen schaaf- en snijwondjes op en klaagden over hun nek.

Garrelsweer: rijden onder invloed
Gisteravond heeft de politie op de Hoeksmeersterweg in Garrelsweer een 48-jarige automobilist uit Froombosch bekeurd voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. De politie constateerde tijdens de controle, dat de adem van de verdachte naar het gebruik van alcoholhoudende drank rook. Bij onderzoek op het politiebureau bleek, dat de verdachte een alcoholpromillage van 0.75 in zijn bloed had. Hij kreeg een boete van f 390.- en een rijverbod van twee uur.

Wildervank: aanrijding met letsel
Gistermorgen is een 50-jarige automobilist uit Wildervank op de Sportterreinstraat in zijn woonplaats met zijn voertuig tegen een geparkeerd staande personenauto gereden. Na deze aanrijding reed de verdachte nog een eind door en kwam vervolgens tegen een boom tot stilstand. De bestuurder is met hoofdletsel naar het ziekenhuis overgebracht. Van hem is een bloedproef afgenomen; zijn rijbewijs is ingevorderd.

Sappemeer: rijden onder invloed
Vannacht heeft de politie op de A 7 in Sappemeer een 26-jarige inwoner van Veendam geverbaliseerd voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. De politie controleerde de Veendammer en nam een alcohollucht bij hem waar. Bij onderzoek op het politiebureau bleek, dat de verdachte 0.9 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een boete van zevenhonderd gulden.

Nadere informatie voorlichting regiopolitie Groningen, telefoon: 050-5995010.

Deel: ' Politieberichten provincie Groningen '
Lees ook