Politie Gelderland-Midden

Doorwerth, hardleerse bestuurder aangehouden
Publicatiedatum: 02-02-2003

Een 20-jarige Heelsummer is zondagochtend vroeg op de Utrechtseweg in Doorwerth aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man was al eerder door surveillerende agenten gezien toen hij verderop op de Utrechtseweg stilstond. Hem was toen op het hart gedrukt niet te gaan rijden in verband met overmatig alcoholgebruik. De Heelsummer had er kennelijk geen boodschap aan, want hij werd even later toch rijdend aangetroffen. De ademanalyse leerde dat hij teveel had gedronken om achter het stuur te mogen zitten: 560 ug/l (of 1,29 promille, ruim twee keer de toegestane hoeveelheid overschreden). De man werd met een rijverbod van 6 uur later heengezonden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, aanhoudingen na geweld
Publicatiedatum: 02-02-2003

De politie heeft zaterdagnacht een drietal aanhoudingen verricht in Arnhem in verband met geweld. Op het Willemsplein in Arnhem werden twee Huissenaren van 23 en 27 jaar aangehouden wegens het niet opvolgen van bevelen in het kader van de handhaving van de openbare orde, het belemmeren van de agenten en belediging. De 23-jarige misdroeg zich en werd daarover door de surveillerende agenten onderhouden. Hij wilde echter niet luisteren en maakte beledigende opmerkingen naar de agenten waarop hij werd aangehouden. Een ander, de 27-jarige, die de aanhouding wilde beletten, werd vervolgens ook aangehouden.
Een 18-jarige Arnhemmer werd op de Steenstraat in zijn woonplaats aangehouden nadat hij rond vijf uur zonder aanleiding een 31-jarige man uit Arnhem en een 26-jarige vrouw uit Velp had geslagen. Mede dankzij een getuige kon de politie even later de 18-jarige verdachte op de Spijkerstraat aanhouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, parkeermeterkrakers dankzij getuige aangehouden Publicatiedatum: 02-02-2003

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Trans in Arnhem twee mannen aangehouden op verdenking van het openbreken van parkeerautomaten dankzij een getuige. Het gaat om twee mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats van 21 en 23 jaar. Een toevallig passerende getuige zag rond drie uur 's nachts het tweetal bezig en snelde naar het politiebureau om het voorval te melden. Op aanwijzing van de getuige konden beide verdachten op heterdaad worden aangehouden. Ze bleken er nog niet in te zijn geslaagd het apparaat te openen. De door hen gebruikte inbrekerswerktuigen werden in beslag genomen. Beiden werden voor nader onderzoek ingesloten en zijn na verhoor in de loop van de zondag weer vrijgelaten. Zij zullen zich binnenkort voor een rechter moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velp, winkeldief in de kraag gevat
Publicatiedatum: 02-02-2003

Een 35-jarige man uit Spijkenisse is door een winkelier aan de Hoofdstraat in Velp in de kraag gevat wegens winkeldiefstal en aan de politie overgedragen. Een tweede verdachte wist te ontkomen. De verdachte was vergezeld van een maat rond half een een modezaak aan de Hoofdstraat binnengelopen. Terwijl een van het tweetal de verkopers met een praatje afleidde zag een ander kans een leren jas vanuit een kledingrek mee te nemen. Kort na het ontdekken van de diefstal wist winkelpersoneel beide mannen op straat staande te houden. Een van hen wist echter, nadat hij in de kraag gevat was, door snel zijn jas uit te doen weg te komen. De 35-jarige Spijkenissenaar werd aan de politie overgedragen en is voor nader onderzoek ingesloten. De buit was achtergebleven in de door de voortvluchtige winkeldief achtergelaten jas. In de auto van de aangehouden verdachte werden nog meer van diefstal afkomstige goederen aangetroffen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 02-02-2003 '
Lees ook