Politie Gelderland-Midden

Persbericht politieregio Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Gevaarlijke medicijnen in Wageningen zouden zijn vernietigd. Harry Munniksma; 0318 - 688221


---
Wageningen, 2 juli 2002

Vermiste medicijnen blijken vernietigd

Hoe de diefstal van een fiets tot verhaal over medicijnen leidde

Met de aanhouding van een 45- en een 29-jarige inwoner uit Wageningen op maandag 1 juli heeft de Wageningse politie ontdekt waar de gevaarlijke medicijnen zijn gebleven, die op 21 juni uit een fietstas op de Geertjesweg waren verdwenen. Maar voordat het zover was ...

Want op die vrijdag 21 juni werd naast de vermissing van de medicijnen ook de diefstal van een fiets bij de politie aangegeven. Deze fiets stond - net als de fiets waaruit medicijnen waren verdwenen - gestald op de Geertjesweg. Naar aanleiding van de diefstal begon de 64-jarige echtgenoot van de gedupeerde een zoektocht in Wageningen, waarbij hij de fiets uiteindelijk aantrof tegen de schutting van een achtertuin. De man nam de fiets mee terug en waarschuwde direct de politie.

Aanhouding

Zijn bevindingen en een aanvullend politieonderzoek leidden tot de aanhouding van de twee verdachten op maandag 1 juli. De 45-jarige verdachte verklaarde tegenover de politie op 21 juni een plastic tas met medicijnen gevonden te hebben in de struiken. Hij zou ze hebben afgegeven aan zijn vriend, de 29-jarige verdachte.

Die vriend verklaarde op zijn beurt de medicijnen weliswaar te hebben ontvangen, doch deze door de WC te hebben gespoeld, nadat tot hem was doorgedrongen dat de medicijnen gevaarlijk waren. Alleen een kleine hoeveelheid paracetamol zou hij achter gehouden en gebruikt hebben. Gelet op zijn verklaring en de vondst van een plastic tas van de verstrekkende apotheek in zijn woning, gaat de politie er van uit dat de medicijnen daadwerkelijk vernietigd zijn en dus niet meer in verkeerde handen zullen komen.

De politie onderzoekt of de verdachten nog in aanmerking komen voor andere strafbare feiten.


- - -

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 02-07-2002 '
Lees ook