Politie Gelderland-Midden

Arnhem e.o., autodiefstallen
Publicatiedatum: 04-03-2003
Van zeker drie gevallen van autodiefstal werd gisteren bij de politie aangifte gedaan. Vanaf de Gildemeesterstraat in Arnhem-Presikhaaf verdween tussen tien en half een vanaf een parkeerplaats een blauwe Volkswagen Passat van een 25-jarige vrouw uit Bennekom. Op de Lange Wal werd maandag tussen twee uur's middags en zeven uur 's avonds een blauwe Audi A4 weggenomen van een 37-jarige man uit het Duitse Kleve. Een 20-jarige man uit Heelsum deed gisteren aangifte van diefstal van zijn grijze Ford Escort. De eigenaar wist in eerste instantie niet dat zijn auto vanaf de parkeerplaats nabij winkelcentrum De Weerd in Doorwerth was ontvreemd. Pas toen de auto zondagochtend door de politie zwaar beschadigd werd teruggevonden op de Holleweg in Doorwerth bleek dat de auto was vermist. Gelet op de staat waarin het voertuig werd aangetroffen gaat de politie er vanuit dat er sprake is geweest van joyriding en dat de daders en alleen op uit zijn geweest om een ritje met de auto te maken. Later bleek dat er ook enkele goederen uit de auto werden vermist.
Doorwerth, aanhouding wegens wapenbezit
Publicatiedatum: 04-03-2003
Een 26-jarige man uit Oosterbeek is maandag op de Van der Molenallee in Doorwerth door de politie aangehouden wegens het voorhanden hebben van een mes. De zaak kwam aan het licht na een melding over een auto waarin zich een persoon verdacht zou ophouden. Agenten troffen de auto aan en onderwierpen de bestuurder en zijn voertuig aan controle. In de auto troffen de agenten een groot keukenmes aan, dat zo voor het grijpen lag. De bestuurder verklaarde dit nodig te hebben voor zijn eigen veiligheid. De agenten oordeelden anders: verboden wapenbezit. Ze namen het mes in beslag en hielden de man aan. Na het opmaken van een proces-verbaal kon hij later huiswaarts.
Arnhem, winkeldiefstallen
Publicatiedatum: 04-03-2003
Surveillerende agenten hebben maandag een 46-jarige Arnhemmer aangehouden op de Valckenierstraat in zijn woonplaats op verdenking van heling en diefstal van goederen uit een warenhuis in de Arnhemse binnenstad. De agenten zagen de man rond drie uur over straat lopen met een tas en deed alle mogelijke moeite om aan het zicht van de agenten te ontkomen. Bij controle bleek de man kleding bij zich te hebben met labels van een warenhuis er nog aan, waarop hij werd aangehouden. De verdachte bekende later de kleding te hebben ontvreemd eerder op de dag bij een warenhuis. Op de Hanzestraat in Arnhem-Presikhaaf werd rond vier uur een 39-jarige vrouw uit Arnhem aangehouden nadat zij door winkelpersoneel was betrapt op het plegen van diefstal uit een supermarkt. De vrouw werd overgedragen aan de politie. Een 13-jarige knaap uit Arnhem zal vermoedelijk een alternatieve straf moeten ondergaan nadat hij maandag rond zes uur werd betrapt op het plegen van winkeldiefstal in een supermarkt Op het Toneel in Arnhem-Zuid. De knaap werd overgedragen aan de politie, die de jongen vervolgens na verhoor bij zijn ouders af leverden. Arnhem, snelheidscontrole
Publicatiedatum: 04-03-2003
Het verkeershandhavingsteam heeft gisteren in het kader van het verhogen van de verkeersveiligheid weer een snelheidscontrole gehouden op de Koningsweg in Arnhem. In een gedeelte buiten de bebouwde kom, waar een maximumsnelheid geldt van 50 km/u, werden overdag tussen tien en twee uur 870 passanten op snelheid gecontroleerd. Daarvan reden er 93 te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/u. De overtreders kunnen rekenen op boetes van 28 euro voor overschrijdingen tot en met 10 km/u, tot 115 euro voor overschrijdingen van meer dan 25 tot en met 30 km/u. Bij een overschrijding van meer dan 30 km/u bepaalt Justitie de boete.
Gelderland-Midden
Rivierenland
Elst-Huissen, ongeregeldheden voorkomen bij feestgedruis Publicatiedatum: 04-03-2003
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag verschillende keren moeten ingrijpen bij dreigende ongeregeldheden op verschillende plaatsen in Elst en Huissen gedurende het carnavalsfeest. Op de Stationsstraat in Elst brak rond half twee 's nachts een vechtpartij uit bij een horecagelegenheid. Een 20-jarige Elstenaar raakte daarbij licht gewond en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Mede op aanwijzen van getuigen en het slachtoffer werd in de nabijheid een 16-jarige jongen uit Elst aangehouden als verdachte van mishandeling van zijn plaatsgenoot. In een feesttent in Huissen wist beveiligingspersoneel zondagnacht een vechtpartij tussen groepen jongeren in de kiem te smoren. Door nadrukkelijk aanwezig te zijn wist de politie afgelopen nacht enkele opstootjes te beëindigen bij de feesttent. Helaas kon niet voorkomen worden dat door onbekende carnavalsvierders vernielingen werden aangericht op de Huismanstraat in Huissen. Zo moest een abri het ontgelden en werden diverse verkeersborden omvergetrokken. Ook bleek her en der in het centrum glaswerk op straat kapot te zijn gegooid.
Randwijk, rookwaren weg na kraak in benzinestation Publicatiedatum: 04-03-2003
Bij een inbraak in een benzinestation aan de Knoppersweg in Randwijk is de afgelopen nacht en nog onbekende hoeveelheid rookwaren buitgemaakt. De inbraak werd vanochtend vroeg ontdekt door een medewerker. Onbekenden waren er in geslaagd binnen te komen door de toegangsdeur open te breken. Vervolgens nam men de hele voorraad rookwaren mee.
Elst, aanhoudingen na belediging
Publicatiedatum: 04-03-2003
Twee Elstenaren van 20 jaar hebben zondagnacht het beledigen van twee agenten op de Eshofsestraat in hun woonplaats moeten bekopen met enkele uren cel en een proces-verbaal. Het tweetal liep rond twee uur 's nachts midden over de rijbaan van de Eshofsestraat toen twee agenten in hun dienstauto naderden. Om te kunnen passeren claxonneerde de bestuurder van de politiewagen, waarop een van hen beide middelvingers opstak in midden op de weg bleef lopen. Toen de agenten het tweetal aansprak vond een van hen het nodig beledigende opmerkingen te maken naar de agenten, waarop hij werd aangehouden. Zijn kompaan deed ook een duit in het zakje en bemoeide zich met de aanhouding. Ook hij werd aangehouden nadat enkele malen vergeefs gesommeerd was naar huis te gaan. Toen hij vervolgens ook beledigende opmerkingen maakte was de maat vol. Beiden werden ingesloten en later na verhoor heengezonden met een boete van 130 euro. Loo, rijden onder invloed
Publicatiedatum: 04-03-2003
Tegen een 52-jarige automobilist uit Duiven is maandagmiddag op de Loostraat in Loo (Gld.) proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed. Surveillerende agenten betrapten de man rond twee uur `s middags tijdens een routinecontrole. Hij bleek na ademanalyse ruim twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben (515 ug/l of ongeveer 1,17 promille). De Duivenaar kreeg een rijverbod opgelegd van vijf uur.
Gelderland-Midden
West Veluwe-Vallei
Ede, aanhouding na vechtpartij
Publicatiedatum: 04-03-2003
De politie heeft gisteravond een 21-jarige Arnhemmer aangehouden op de Frans Halslaan in Ede in verband met mishandeling van een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Rond half negen brak er een vechtpartij uit op de Jan Vermeerstraat tussen enkele personen. Gewaarschuwde agenten troffen het slachtoffer licht gewond op straat aan, die verklaarde na een ruzie te zijn geslagen. Mede op aanwijzen van het slachtoffer en getuigen werd de 21-jarige verdachte in de nabijheid aangehouden. Hij werd later ingesloten en zal nader worden verhoord. De ruzie zou ontstaan zijn naar aanleiding van problemen in de relationele sfeer.
Ede, hennepplanten aangetroffen bij verkeerscontrole Publicatiedatum: 04-03-2003
De politie heeft maandagavond een 32-jarige man uit Barger Compascuum op de Heyendaal in Ede aangehouden op grond van overtredingen van de Opiumwet. Surveillerende agenten zagen de man rond half negen 's avonds in zijn auto rijden en wilden een controle instellen omdat na raadplegen van het kenteken van de auto iets mis zou zijn met de verzekering. Na staandehouding roken de agenten een sterke weedlucht en onderwierpen de auto aan een nadere controle. Daarbij werd een plastic zak met diverse toppen van hennepplanten aangetroffen. De hoeveelheid was van dien aard dat het vermoeden rees dat het een handelsvoorraad betrof. De verdachte werd vervolgens aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De hennepplanten werden in beslag genomen.
Scherpenzeel, man gewond bij straatroof
Publicatiedatum: 04-03-2003
Een 27-jarige man uit Scherpenzeel is vrijdagnacht gewond geraakt nadat hij door onbekenden op de Burgemeester Royaardslaan in zijn woonplaats door onbekenden werd mishandeld en beroofd. Surveillerende agenten troffen het slachtoffer in de nacht van vrijdag op zaterdag rond half vier gewond op straat aan, nadat door omwonenden was gemeld dat er iemand om hulp gevraagd had. De man verklaarde na cafébezoek op weg naar huis te zijn overvallen maar bleek zich het voorval niet te kunnen herinneren. Hij verklaarde enige tijd buiten bewustzijn te zijn geweest. Toen hij weer bijkwam bleek hij enkele verwondingen te hebben opgelopen. Bovendien bleek hij zijn portemonnee, mobiele telefoon, een armband en zijn jas te missen. De straatroof moet zijn gepleegd tussen twee uur 's nachts en kwart voor vier, toen het slachtoffer via de Dorpsstraat een park in liep. Eventuele getuigen worden uitgenodigd zich te melden bij de politie via 0900-8844 (locaal tarief). Barneveld, vlindermes aangetroffen bij verkeerscontrole Publicatiedatum: 04-03-2003
Tegen een 19-jarige inwoner van Barneveld is afgelopen nacht ondermeer proces-verbaal opgemaakt wegens het voorhanden hebben van een vlindermes. Het wapen kwam aan het licht bij een routinecontrole van de politie op de Wildforster in Barneveld. Rond een uur 's nachts zagen surveillerende agenten de 19-jarige Barnevelder in zijn auto rijden en onderwierpen hem aan een controle. Daarbij bleek dat hij nogal onvast ter been was en naar weed te ruiken. Bij onderzoek in diens auto werden niet alleen enkele zakjes softdrugs aangetroffen, maar ook een zogenoemd vlindermes. Het voorhanden hebben daarvan is verboden, reden waarom het wapen in beslag werd genomen. Van de bestuurder werd tevens bloed afgenomen omdat de agenten vermoedden dat hij onder invloed was van een drogerende stof.
Bennekom, diefstal/inbraak
Publicatiedatum: 04-03-2003
Vanuit een schoolgebouw aan de Commandeursweg in Bennekom werd het afgelopen weekend een cassetterecorder ontvreemd. De onbekende daders vernielden een ruit om binnen te komen. Op het Wilgenroosje in Bennekom gingen onbekende dieven aan de haal met een gietijzeren lantaarnpaal, die vanuit de tuin van een van de woningen was ontvreemd.
Wageningen, diefstallen/inbraken/vernieling
Publicatiedatum: 04-03-2003
Onbekenden hebben afgelopen weekend getracht in te breken in een gebouw van een onderwijsinstelling aan het Agro Bussinesspark in Wageningen. Maandagochtend werd ontdekt dat er van een raam een aantal glaslatten waren weggehaald met als kennelijk doel om binnen te komen. Ook werd een zonwering vernield. Het is de daders kennelijk niet gelukt iets van hun gading te vinden of binnen te komen: er werd niets uit het gebouw vermist.
Vanaf een geparkeerde auto aan de Haarweg in Wageningen werd het afgelopen weekend de ruitenwissers en een antenne ontvreemd. De auto liep daarbij beschadigingen op.
Aan de Tarthorst werd het afgelopen weekend een geparkeerde auto vernield door onbekende vandalen. Met een scherp voorwerp werden diverse krassen aangebracht.
Nijkerk, 447 overtredingen bij flitspaal
Publicatiedatum: 04-03-2003
De flitspaal op de Frieswijkstraat in Nijkerk heeft in de periode van 17 februari tot 3 maart 447 overtredingen geregistreerd. In periode zijn in totaal 29.470 voertuigen de flitspaal gepasseerd. Op de Frieswijkstraat geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Otterlo-Ede, snelheidscontroles
Publicatiedatum: 04-03-2003
"Een veiliger verkeer spaart levens". Met dat motto heeft het verkeershandhavingsteam van de politie gisteren weer een snelheidscontrole gehouden in Otterlo. Op de Apeldoornseweg, buiten de bebouwde kom van Otterlo, werden tussen half acht en half twee 98 overtreders geflitst onder 2160 passanten. De maximumsnelheid is daar Tussen 12 februari en 3 maart registreerde de flitspaal op de Molenstraat in Ede 226 overtredingen onder 94.950 passanten. Op de Molenstraat in Ede geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 04-03-2003 '
Lees ook