Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

TELEFOON : 0900-8844 (688244)
FAX : 0318-688286

Behandeld door : Dirk Talsma
Onderwerp : persberichten.

Ede, 4-6-02.

Diefstal planten uit tuin.
Tussen dinsdag en woensdag werden uit de voortuin van een woning op de Nimrodlaan 50 planten gestolen.

Bouwkeet verplaatst en vernield.
Een bouwkeet, staande op de Stationsweg, werd in het afgelopen weekend door vandalen verplaatst naar de achterzijde van het oude ziekenhuis aan die weg. Voorts werden vernielingen aan het huisje op wielen aangebracht en werd een radiotoestel weggenomen.

Tuinslang door brievenbus.
Een huiseigenaar van een woning op de Kennedydreef deed gisteren aangifte van het feit dat enkele dagen geleden onbekenden de aan de voorzijde van de woning opgerolde tuinslang in de brievenbus hadden gestoken en vervolgens de waterkraan hadden open gedraaid. De eigenaar bleef vervolgens zitten met veel waterschade in de woning.

Diefstal vanaf auto.
In het afgelopen weekend werd een complete bumper incluis kentekenplaat gedemonteerd en vervolgens gestolen van een op de Edeseweg te Ede geparkeerde personenauto.

Fietsen aangetroffen.
De politie is op zoek naar de eigenaars van een nieuwmodel dames- en herenfiets, beiden voorzien van een hulpmotor. De fietsen werden aangetroffen tegen een hek nabij een woning op de Nieuwe Maanderbuurtweg.

Snelheid.
Een radarpaal op de Otterloseweg te Harskamp registreerde tussen 21-5 tot 3-6-02 82380 passerende voertuigen. Daarvan reden 806 te hard.

Ladderzatte fietser.
Gisterenmiddag werd op de Stationsweg een ladderzatte fietser van de weg gehaald, die al slingerend over de rijbaan reed. De man blies 550 ug/l, overeenkomende met bijna 1.3 %. Bovendien bleek de man, een 43 jarige zonder vast woonadres, op een gestolen fiets te rijden. De man werd ingesloten.

Man vast in lift.
Gisterenavond moest de brandweer handelend optreden voor een persoon die in een lift in de flat op de Arnold vast was komen te zitten. De man die al enige tijd in zijn onvrijwillige gevangenschap opgesloten zat, werd binnen de kortste keren door de brandweer uit de lift bevrijd.

Auto gestolen.
In de nacht van zondag op maandag werd vanaf de dr. Hartogsweg een groene bestelbus van het merk Kia type Pregio met het kenteken 41-VP-BX, gestolen.

Verkeersongeval.
Een 17 jarige bromfietser raakte afgelopen nacht gewond omdat hij op de Slotlaan een wegversperring over het hoofd zag. De weg is ter plaatse afgesloten ivm het aanbrengen van nieuw asfalt. De bromfietser sloeg door de botsing tegen het hekwerk over de kop en kwam pas na tien meter over het nog warme asfalt te zijn gegleden tot stilstand. De jongen bekwam diverse schaafwonden en moest in het ziekenhuis voor een diepe elleboogwond worden gehecht.

Ede, 4-6-02

De twee fietsen met hulpmotor blijken te zijn gestolen bij een inbraak in een fietsenwinkel op de Frankeneng. Deze inbraak vond plaats in het afgelopen weekend. Men kwam binnen door met een tegel de voordeurruit in te slaan.

Einde berichten.

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 04-06-2002 '
Lees ook