Politie Gelderland-Midden

Arnhem, hennepplantage door inbrekers leeggeroofd Publicatiedatum: 05-03-2003

Onbekenden hebben gisteravond in de wijk Heijenoord in Arnhem vermoedelijk een hennepkwekerij leeggeroofd. Buurtbewoners zagen rond half elf enkele mannen op een schuurtje nabij een van de woningen klimmen. Een van hen sprak de mannen aan, die daarop zeiden dat er niets aan de hand was en dat ze daar moesten zijn in verband met carnaval. De buurtbewoners kregen echter argwaan en waarschuwden de politie. In de tussentijd zag men de mannen weer vertrekken met een aantal tassen. Politieagenten stelden een onderzoek in en troffen in de kelder van een woning een hennepplantage aan. Aan de hand van de aangetroffen sporen bleek dat er enkele honderden planten waren geoogst, enkele tientallen planten waren achtergebleven. Vermoedelijk zijn de daders door de verontruste buurtbewoners gestoord en hebben de kwekerij niet volledig kunnen leeghalen. Het resterende deel werd door de politie in beslaggenomen. Door een energiebedrijf wordt nog bekeken in hoeverre er schade is aangericht aan de
elektriciteitsvoorzieningen. Naar de eigenaar van de kwekerij wordt nog gezocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Westervoort, vrouw aangehouden na bedreiging met mes Publicatiedatum: 05-03-2003

De politie heeft afgelopen nacht op de Lentsenburg in Westervoort een 41-jarige vrouw uit die plaats aangehouden wegens bedreiging van een 33-jarige plaatsgenoot met een mes. De verdachte had het eerder op de avond al aan de stok gehad met het slachtoffer na een uit de hand gelopen pesterijtje. Nadat dit voorval door de agenten gesust was zagen zij later de 41-jarige vrouw op de Lentsenburg lopen. Onder ogen van de agenten haalde de verdachte een groot mes tevoorschijn haalde en hiermee op de 33-jarige afliep, die zich daar toevallig ook weer bevond. Door het ingrijpen van de agenten kon wellicht erger worden voorkomen. De agenten sommeerden de vrouw het mes weg te leggen, waar ze uiteindelijk gevolg aan gaf. Hierop werd de vrouw aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven, hardrijders bekeurd
Publicatiedatum: 05-03-2003

De politie heeft dinsdagochtend 12 hardrijders bekeurd op de Oostsingel in Duiven. Tussen half negen en half elf werd met behulp van de Lasergun een controle uitgevoerd binnen de bebouwde kom. Onder de overtreders waren er drie met overschrijdingen van tussen de 20 en 25 kilometer per uur. Zij kwamen aanzetten met snelheden tussen de 70 en 75 kilometer per uur, terwijl terplaatse een maximumsnelheid geldt van 50.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Huissen, carnavalisten door politie aangepakt
Publicatiedatum: 05-03-2003

De politie heeft in de laatste carnavalsnacht op verschillende plaatsen moeten optreden bij incidenten in Huissen. Op de Karstraat in Huissen werd een 15-jarige knaap door de politie aangehouden op verdenking van bedreiging van een beveiligingsmedewerker bij een feesttent. Bij sluitingstijd werd de 15-jarige door de beveiligingsmedewerker verzocht zich te verwijderen, waarop de knaap hem met de dood bedreigde. De knaap werd door de beveiligingsmedewerker aangehouden en aan de politie overgedragen. Een 17-jarige jongen uit Huissen maakte het even later bont op de Gochsestraat toen hij agenten uitdaagde om met hem op de vuist te gaan. De agenten gingen uiteraard niet op de uitdaging in en wisten hem te bewegen naar huis te gaan onder begeleiding van enkele vrienden. Op de Julianastraat werden rond twee uur 's nachts twee Huissenaren van 15 en 16 jaar aangehouden op verdenking van vernieling van aan abri op de Huismanstraat. Getuigen wezen de agenten op de vernieling. Aan de hand van opgegeven signalementen kon het tweetal even later op de Julianastraat aanhouden. Twee Huissenaren van 25 en 27 jaar werden gisteravond omstreeks acht uur op de Karstraat door de politie bekeurd wegens het drinken van bier op de openbare weg. Het tweetal liep tevens met een krat bier over straat te zeulen. Het krat werd in beslag genomen. Door de politie zijn in de loop van gisteravond verschillende lieden onderschept met drank op straat.

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 05-03-2003 '
Lees ook