Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

TELEFOON : 0900-8844 (688244)
FAX : 0318-688286

Behandeld door : Arjan van Vliet.
Onderwerp : persberichten.

Ede, 9 juni 2002

Winkeldiefstallen

Een 39 jarige inwoner uit Den Haag werd vrijdagmiddag betrapt, toen hij met een aantal gestolen flesjes Eau de Toilette een winkel aan de Bellestein, wilde verlaten. Doordat het alarm afging, kon de eigenaar de man aanhouden. De man is na verhoor in het politiebureau, heengezonden. Ook een 22 jarige inwoner uit Ede dacht slim te wezen door de beveiliging van drie T-shirts af te knippen. Een winkelbediende betrapte te hem en leverde hem over aan de politie. Ook hij mocht na verhoor met een dagvaarding naar huis. Zo ging het die dag ook bij een 30 jarige inwoner uit Ede. Uit een winkel aan de Achterdoelen trachtte hij tandpasta en aftershave te stelen. Bij het verlaten van de winkel werd hij door de oplettende bedrijfsleider aangehouden. Ook hij mocht na het ontvangen van een dagvaarding het politiebureau verlaten.

Snelheidcontrole

Op vrijdagmiddag heeft de politie in Ede meerdere verkeerscontroles gehouden. Op de Klinkenbergerweg werden 2332 voertuigen gecontroleerd. 148 voertuigen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 114 km/u. De bestuurder die 114 km/u reed, waar 50 km/u is toegestaan, werd ter plaatse staande gehouden. Omdat hij geen rijbewijs kon tonen, werd zijn auto in beslaggenomen. Ook hield men een verkeerscontrole op de Kastelenlaan. Van de 670 gecontroleerde voertuigen reden er 17 te hard, 3 droegen geen gordel en 1 reed door het rode verkeerslicht.

Inbraak winkel

Vrijdagnacht werd er ingebroken in een winkel aan het Maandereind. Door het vernielen van de voordeurruit kwam men de winkel binnen. Uit de vitrinekast en de etalage werden sieraden e.d. weggenomen. Een getuige zag een man met pet, wegrijden op een bromfiets. Een onderzoek in de omgeving leverde geen resultaat op.

Aanrijding caravan/fietser

Zaterdagochtend kwam op de Doesburgermolenweg een 53 jarige fietser uit Ede ten val, toen hij door een 74 jarige bestuurder van een personenauto met caravan uit Zeewolde werd ingehaald. De 53 jarige fietser was achter zijn vrouw gaan rijden, om de personenauto met caravan te laten passeren. Tijdens het passeren raakte de spiegel van de auto de fietser, waardoor de fietser in onbalans raakte en met zijn stuur tegen caravan kwam. Door de aanrijding kwam hij ten val en raakte gewond aan zijn hoofd.

Zakkenrollerij

Zaterdagmiddag werd een 17 jarige jongen uit Ede beroofd van zijn portemonnee. De jongen liep over de Achterdoelen toen een ongeveer 18 jarigen jongen, gekleed in een zeer wijde donkerblauwe broek en groene jas, skeelerend op hem inreed. Toen hij na deze gebeurtenis merkte dat zijn portemonnee was gestolen, rende hij de skeeler achterna en hield de skeeler tegen. De skeeler gaf de portemonnee, die hij al in zijn blauwe rugzak met Amerikaans vlaggetje, had gestopt, terug aan de eigenaar. Toen de jongen in zijn portemonnee keek miste hij 20 euro en een schoolpasje. De skeeler was toen al verdwenen. De politie is op zoek naar getuigen en de skeeler.

Einde berichten

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 09-06-2002 '
Lees ook