Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

TELEFOON : 0900-8844 (688244)
FAX : 0318-688286

Behandeld door : Dirk Talsma
Onderwerp : persberichten.

Ede, 9-6-02.

Asfaltdieven aangehouden.
Op een bouwterrein langs de Bennekomseweg heeft de politie gisterenavond laat twee mannen van 29 en 27 jaar uit Ede, respectievelijk uit Arnhem, aangehouden. Een getuige tipte die avond de politie dat hij iemand op het dak van een in aanbouw zijnd gebouw had gezien, die rollen dakbedekking naar beneden gooide. De politie trof inderdaad een aantal op de grond liggende rollen asfalt aan, kennelijk klaar gelegd om opgehaald te worden. Nadat de politieagenten zich enige tijd in de omgeving hadden opgehouden werd het wachten beloond en verscheen een auto, waaruit de twee later aangehouden personen de klaarliggende rollen inlaadden. Het was toen voor de politie een koud kunstje de twee mannen aan te houden, waarna zij voor nader verhoor werden afgevoerd naar het politiebureau.

Beschoten met windbuks.
Een 53 jarige Wageninger, werknemer van een bedrijf op de Vening Meineszstraat, werd gisterenmiddag, toen hij op zijn heftruck over het bedrijfsterrein reed beschoten. De man hoorde enkele knallen en constateerde even later dat hij in zijn hand was geraakt. Het kogeltje, vermoedelijk afkomstig uit een windbuks, werd door een zijn huisarts verwijderd. De dader is onbekend gebleven.

Diefstal auto.
Maandagochtend of-middag werd vanaf de Dr. Hartogsweg een VW Golf, kleur rood met het kenteken VT-31-KV, gestolen.

Auto in de brand.
Gisterenavond brandde de voorzijde van een personenauto geheel uit. De 49 jarige bestuurder uit Soest reed hiermee over de Rijksweg 12 te Ede, toen de motor van zijn auto plotseling stopte, waarna de man zijn voertuig voorzichtig naar de vluchtstrook manoeuvreerde. Daar aangekomen kwamen de vlammen al onder de motorkap vandaan. De ontstane brand werd geblust door de brandweer. De auto werd door een takelwagen afgevoerd. Einde berichten.

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 09-07-2002 '
Lees ook