Politie Gelderland-Midden

Persbericht politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Verdachte bekent meerdere diefstallen in Ede en Amersfoort. Voor informatie: Harry Munniksma; 0318 - 688221


---
Ede, 11 juli 2002

Diefstallen om verslaving

te bekostigen

Rechercheurs van de politie in de unit Midden (Ede) zijn er in geslaagd een 30-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats aan te houden. De man, die op 9 juli is aangehouden, wordt er van verdacht op 4 juli een bromfiets van een 16-jarige Edenaar vanaf de Bennekomseweg weggenomen te hebben. Maar eenmaal met de verdachte in gesprek gaf hij aan het daar niet bij gelaten te hebben.

Hij verklaarde al eerder 4 mountainbikes uit Ede en 1 uit Amersfoort te hebben weggenomen (gezamenlijke waarde van deze fietsen: zo'n 2000 uro). Ook een inbraak in een horecagelegenheid aan de Verlengde Arnhemseweg tussen zondag 7 en maandag 8 juli bekende de man. Daarbij werden ondermeer sigaretten, voedsel en drank weggenomen. Een deel van de buit, waaronder een zilveren siervoorwerp uit de horecagelegenheid had de verdachte bij zijn aanhouding nog in bezit, zodat dit kon worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. De gestolen fietsen waren doorverkocht aan - volgens de verklaring van de verdachte - onbekenden in Arnhem en Ede. Het geld zou zijn gebruikt om zijn verslaving aan cocane te bekostigen.

De politie maakt proces-verbaal op.

In afwachting van de terechtzitting is de verdachte heengezonden.


- - -

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 11-07-2002 '
Lees ook