Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem, bewoonster ongedeerd bij woningbrand
Publicatiedatum: 12-02-2003

In een woning aan de Noord-Peterstraat in Arnhem heeft gistermiddag een brandje gewoed. De 48-jarige bewoonster van het pand bleef daarbij ongedeerd. Rond half vijf werden hulpdiensten gewaarschuwd in verband met een brand in een woning aan de Noord-Peterstraat. De brandweer was snel terplaatse en wist het vuur in korte tijd te bedwingen. Oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting geweest. De bewoonster was bij het uitbreken van de brand op bezoek bij de buren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rivierenland

---

Zevenaar, Acht aanhoudingen in onderzoek auto-inbraken Publicatiedatum: 12-02-2003

Nagenoeg geen inbraken meer sinds aanhoudingen

De politie van het district Rivierenland heeft tussen 19 december en 4 februari acht inwoners van Zevenaar aangehouden. Zes daarvan, in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar, worden verdacht van het plegen van voornamelijk inbraken in auto's en een aantal in gebouwen. De twee andere personen werden aangehouden wegens verdenking van heling. Alle delicten werden gepleegd in de periode oktober, november en december, allemaal in Zevenaar. Sinds de aanhoudingen zijn er bij de politie nagenoeg geen aangiftes van auto-inbraken in Zevenaar meer binnengekomen.

Het aantal auto-inbraken steeg in deze maanden explosief; in totaal kwamen er bij de politie ongeveer 135 aangiftes binnen. Naar aanleiding van deze stijging werd een onderzoek opgestart. Op 19 december maakte een oplettende getuige melding van een auto-inbraak aan de Tooropstraat. Een 18-jarige verdachte kon daardoor op heterdaad worden aangehouden. Deze aanhouding leidde tot de formatie van een onderzoeksteam, bestaande uit medewerkers van de recherche en van de basis politiezorg.

Naar aanleiding van het onderzoek konden in de periode die volgde nog vijf jongens uit Zevenaar worden aangehouden. Allen legden bekennende verklaringen af, waaruit blijkt dat het grootste deel van de auto-inbraken gepleegd in de genoemde periode op conto van deze verdachten kan worden geplaatst. Bij de inbraken opereerden zij in wisselende samenstelling. De buit bestond uit autoradio's en navigatiesystemen. Ook werden in totaal 14 inbraken in gebouwen bekend, waaronder vijf in scholen en drie in winkels, alle gepleegd in dezelfde periode. Hierbij werden ondermeer een breedbeeld televisie, een computerbeeldscherm en een video- en DVD-systeem buit gemaakt.

Op 4 februari werden vervolgens nog een 34-jarige en een 47-jarige inwoner van Zevenaar aangehouden wegens verdenking van heling van de gestolen goederen. Ook zij legden bekennende verklaringen af.

Vier van de aangehouden verdachten zitten in voorlopige hechtenis.

voor nadere informatie:
Miriam van de Geer
Rivierenland
0316-368031

---

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 12-02-2003 '
Lees ook