Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Wageningen, autobrand in de kiem gesmoord
Publicatiedatum: 12-02-2003

Door kordaat optreden van een buurtbewoner is maandagavond een brand in een geparkeerd staande auto aan de Nobelweg in Wageningen in de kiem gesmoord. Tussen vijf en zeven uur 's avonds ontdekte een buurtbewoner dat onbekenden een brandende doek op de auto hadden gegooid. De buurtbewoner haalde het brandende textiel van de wagen en bluste het vuur met een emmer water. Door de brand raakte de auto weliswaar beschadigd: er ontstond een barst in de voorruit en smolt een kunststoffen rand onder de voorruit. Hierna werd de eigenaar van de auto, een 23-jarige bewoner uit die straat, gewaarschuwd die gisteren aangifte deed van het voorval. De politie stelt een onderzoek in naar de brandstichting.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, inbraak in school
Publicatiedatum: 12-02-2003

Bij een inbraak in een school aan de Tarthorst in Wageningen hebben onbekenden in de nacht van maandag op dinsdag kans gezien twee radio's buit te maken. De daders vernielden een ruit van het gebouw en klommen naar binnen, waarbij ze de hand konden leggen op de radio's. De politie stelt een onderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, auto's vernield door baldadigheid
Publicatiedatum: 12-02-2003

Een 32-jarige man uit Wageningen heeft gisteren bij de politie aangifte gedaan van vernieling van zijn auto door baldadige jeugd op de Nijenoordallee in Wageningen. Maandagavond bleek een groepje jeugd zich op te houden op de fietsersbrug aan de Nijenoord Allee. Kennelijk vonden zij het nodig om met stenen naar passerende auto's te gooien. Dit leidde tot schade aan de auto van de passerende Wageninger. Het toeval wilde dat rond het plegen van het feit de gebiedsagent in zijn vrije tijd een wandeling maakte door het park Noord-West en daarbij getuige was van het voorval. Toen hij de jeugd betrapte ging men er vandoor, daarbij op de hielen gezeten door de gebiedsagent. Die wist in elk geval een van de knapen, een 14-jarige Wageninger, te achterhalen. Omdat op dat moment nog niet vaststond dat er schade zou zijn veroorzaakt werd volstaan met net noteren van zijn naam. Het onderzoek naar de vernielingen wordt voortgezet.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, mannen bekennen berovingen
Publicatiedatum: 12-02-2003

Twee mannen hebben de afgelopen week tegenover de politie bekend zich hebben schuldig gemaakt aan zeker twee berovingen in Wageningen. Het gaat om een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 21-jarige man uit Wageningen. Op 21 december van het vorige jaar werd op de Abraham Kuyperstraat in Wageningen een 72-jarige man uit die plaats in zijn woning beroofd van zijn portemonnee onder bedreiging met een mes. Uit het politieonderzoek kwam in eerste instantie de 23-jarige verdachte naar voren die daarvoor vorige week maandag werd aangehouden. Nader onderzoek leidde tot het bekend worden van de identiteit van tweede verdachte, de 21-jarige Wageninger. Deze werd gisteren in zijn woning aangehouden. Het tweetal heeft inmiddels bekend en legde tevens een bekennende verklaring af over een zogenoemde ripdeal, gepleegd op vrijdag 17 januari. Daarbij had het tweetal getracht een 21-jarige Wageninger op de Pomona te beroven van drugs. Het tweetal wordt van nog meer misdrijven verdacht en zit nog steeds vast. Het onderzoek tegen het verdachte tweetal wordt voortgezet.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 12-02-2003 '
Lees ook