Politie Gelderland-Midden

Persberichten Weekend

Behandelaar: Baas, M.C.
Datum: zondag 12 mei 2002

Persberichten van vrijdag 10-mei-2002 07:00 uur tot zaterdag 11-mei-2002 15:00 uur

DIEFSTAL ROZEN.
Ten nadele van een 51-jarige bewoner van de Bilitonlaan in Ede, werden enkele roze stamrozen van ongeveer 1,35 m hoog, gestolen. Deze werden vermoedelijk 's nachts uit zijn tuin uitgegraven.

DIEFSTAL PARKEERMETER.
Aan de Molenstraat in Ede werd een parkeermeter omgezaagd en ontvreemd. Het feit moet gebeurd zijn tussen 06 mei '02 en 08 mei '02. De benadeelde is de gemeente Ede. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend.

INBRAAK WONING.
Tussen 03 en 10 mei werd er ingebroken in een woning aan de Twijnstraat in Ede. Men brak het toiletraam open en klom naar binen. Het hele huis werd doorzocht, maar vermoedelijk hebben de inbrekers niets weggenomen.

ZAKKENROLLEN EN METEEN GELD GEPIND.
Een 32-jarige inwoonster van Voorthuizen was op 10 mei '02 in het centrum van Ede aan het winkelen. Tussen 13 en 13.05 uur werd haar portemonnee uit haar tas, die aan een buggy hing, gestolen. Om 13.07 uur blokkeerde zij telefonisch haar pas. Toen bleek, dat er om 13.04 al 155 euro was gepind bij een bank iets verderop.

BROMFIETSDIEF AANGEHOUDEN.
Een 15-jarige Edenaar werd vrijdagmiddag aangehouden terzake diefstal van een bromfiets uit een kelderbos aan de Luynhorst in Ede. Aangezien hij in verzekering is gesteld, wordt het onderzoek nog voortgezet. De verdachte verblijft nog steeds in een cel in het politiebureau. De ouders konden niet in kennis worden gesteld, aangezien die in het buitenland zijn.

DOORRIJDER NA EEN AANRIJDING.
Op vrijdag 10 mei tegen 22.00 uur, werd door de bestuurder van een auto op het Maandereind te Ede tijdens het draaien een aantal fietsen plat gereden. Door omstanders was het kenteken genoteerd. De auto werd korte tijd later aangetroffen op de Marktin Ede. De bestuurder werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij bekende het feit. Ook werd een ademanalyse gehouden. Hij bleek niet teveel gedronken te hebben, maar net onder de grens te zitten. Tevens reed hij door een straat waar het verboden was te rijden. Toch werd zijn rijbewijs ingevorderd, aangezien het hier aanrijding betrof, waarbij toch een besturuder alcohol had gebruikt, ook al was dat onder de strafbare grens. De officier van justitie zal later beslissen of hij zijn rijbewijs terug krijgt.

ALCOMOBILISTEN.
Een 28-jarige Engelsman reed zaterdagmorgen tegen 02.00 uur in Lunteren over de Ieplaan en viel op door zijn rijstijl. Niet dat het stuur rechts zat, maar door dweilend rijden.(slingerend) Hij blies 535 ugl. Dat kostte hem, na overleg met justitie 550 euro.

Een 36-jarige inwoner van Voorthuizen werd even later, rond 03.00 uur gecontrleerd op de Slotlaan in Ede. Ook hij had een paar slokken teveel op. Hij blies 400 ugl en werd ook aangehouden. Na afloop ging hij met een zelfde geldboete naar huis.

INBRAKEN IN AUTO'S.
6 aangiften kwamen binnen van inbraken in auto's. In nagenoeg alle gevallen werd audio-apparatuur gestolen en in een geval een bowlingtas met bal en schoenen. De inbraken vonden plaats in Ede op de Bennekomseweg, Liebeek, Valkestein, Veenderweg, Comeniusstate en Valkenier.

EERLIJKE VINDSTER.
Een Edenaar had zaterdagmorgen tegen 11.00 uur een bedrag van 800 euro gepind, om een betaling voor een autootje voor zijn dochter te doen. Echter verloor hij in het centrum van Ede zijn portemonnee en kwam aan het politiebureau om dit te melden. Op dat moment meldde zich een eerlijke vindster, die een portemonnee met de "grote" inhoud in een modewinkel in de Grotestraat had gevonden. De politie heeft het contact gelegd tussen de verliezer en vindster. En zo konden ook nog mensen blij gemaakt worden.

Persberichten van zaterdag 11-mei-2002 15:00 uur tot zondag 12-mei-2002 15:00 uur

CONTROLE SNELHEID
Delenseweg te Ede tussen 08:15 en 14:15 uur. 840 Voertuigen gecontroleerd waarvan er 55 in overtreding waren. Lage Valkeseweg te Wekerom tussen 14:00 en 17:00 uur. 950 Voertuigen gecontroleerd. Er werdt bekeurd voor snelheid, gordel, mistlampen, belediging, niet handsfree bellen en lichtsignalen geven. Apeldoornseweg te Otterlo tussen 13:15 en 14:10 uur. 570 Voertuigen werden gecontroleerd waarvan er 5 overtredingen waren.

DIEFSTAL AF UIT AUTO
Aan de Slangenburg te Ede werd in de nacht van zaterdag 10 mei 2002 op zondag 11 mei 2002 ingebroken in een rode Honda Civic. De ruit van de rechter voorportier werd ingeslagen en er werden een spijkerbroek en een radoifrontje weggenomen.

DIEFSTAL UIT WONING EN SCHOOL
In een woning gelegen aan de Kolkakkerweg te Ede, een woning gelegen aan de Nicolaas Maesstraat te Ede, een school gelegen aan de Jan Voermanstraat te Ede en een woning gelegen aan de Lunenburg te Ede werd in de nacht van 11 mei 2002 op 12 mei 2002 ingebroken. De woning aan de Kolkakkerweg is nog niet bewoond. Weggenomen werden daar bier, gereedschappen en een GSM. Men is via een keukenraampje binnengekomen. In de keuken werden menselijke uitwerpselen aangetroffen. De woning aan de Nocolaas Maesstraat is een tussenwoning. Weggenomen werden daar 110 Euro, een portemonnee, twee giropassen, een reservesleutel van een personenauto en de personenauto, een groene Hyundai Excel, zelf. Uit de School gelegen gelegen aan de Jan Voermanstraat werden vermoedelijke etenswaren weggenomen. Men heeft zich de toegang tot de school weten te verschaffen door een klapraam aan de voorzijde van de school te forceren.Uit de flatwoning gelegen aan de Lunenburg werden een spelcomputer, 2 videorecorders, sierraden, computer met spelletjes en een satelietontvanger weggenomen. Men heeft zich de toegang tot de woning verschaft door een bovenlicht open te breken.

BRAND IN SCHUUR EN DIEFSTAL UIT WONING
In een woning gelegen aan de Hoekenburg te Ede werd in de nacht van 11 op 12 mei 2002 ingebroken. Vermoedelijk werden een scanner, een televisie, een video en een stereototen weggenomen. De politie werd op de inbraak geattendeerd omdat de schuur die bij deze woning behoort in de brand stond. Mogelijk is er sprake van brandstichting.

VERNIELING RUIT POLITIEBUREAU EDE
Op 12 mei 2002 te 05:00 uur werd een 43 jarige Edenaar aangehouden nadat hij met een trottoirtegel een ruit van de voordeur van het politiebureau had ingegooid. De man, die dusdanig onder invloed van alcohol verkeerde, had eerder op de avond zijn portemonnee verloren. De man wilde hiervan aangifte doen, maar werd voor het doen van aangifte verwezen naar de volgende dag. De man was het hier kennelijk niet mee eens en heeft daarom de ruit ingegooid.

Politie Gelderland Midden Breelaan 2a 6711 MR Ede
tel: 0900-8844
fax: 0318-688912

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 12-05-2002 '
Lees ook