Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Barneveld, stukadoor bekent diefstal uit woning Publicatiedatum: 13-03-2003

Een 21-jarige stukadoor uit Steenwijk heeft gisteren tegenover de politie bekend diefstal te hebben gepleegd vanuit een woning aan de Zonnebloemstraat in Barneveld. De stukadoor had de diefstal gepleegd gedurende renovatiewerkzaamheden. Afgelopen dinsdag ontdekten de bewoners dat er geld en een ring werden vermist en deden aangifte bij de politie. Aangezien er geen braaksporen waren rees het vermoeden dat de diefstal door een van de werknemers van de renovatie zou zijn gepleegd. De uitvoerder, verantwoordelijk voor de werkzaamheden, was zo onder de indruk van dit vermoeden dat hij besloot zelf ook een onderzoek in te stellen. Daarbij ontdekte een van de collega's van de verdachte een dag later dat deze tijdens werkzaamheden in een ladekast zat te snuffelen. Toen hij nader aan de tand werd gevoeld bekende hij de diefstal van afgelopen dinsdag. De vermiste ring had hij nog op zak. De man werd vervolgens overgedragen aan de politie. Na verhoor werd hij heengezonden en in overleg met Justitie kreeg hij een boete opgelegd van 230 euro waarmee een verdere strafvervolging kan worden afgekocht. Niet betalen van de boete heeft een dagvaarding tot gevolg. De stukadoor werd op staande voet ontslagen en de bewoners kregen uit handen van de uitvoerder een bloemetje voor de schrik. Het vermiste geld kon eveneens aan de gedupeerden worden teruggegeven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, schade na diefstal taxi-bord
Publicatiedatum: 13-03-2003

Onbekenden hebben gistermiddag voor enkele honderden euro's schade aangericht bij de diefstal van een taxibord vanaf een taxi aan de Dijkgraaf in Wageningen. De taxi stond een moment onbeheerd ter hoogte van een café. Bij terugkomst ontdekte de chauffeur dat het taxibordje van zijn taxi was ontvreemd. Bij het weghalen was lakschade aan het dak ontstaan. De schade wordt geschat op enkele honderden euro's. Bij een poging tot inbraak in een geparkeerde auto aan De Hoef in Wageningen, afgelopen nacht, ontstond eveneens schade. De onbekende daders zijn vermoedelijk gestoord bij hun daad toen zij probeerden de hoedenplank met daarin enkele luidsprekers te ontvreemden. De 30-jarige eigenaar deed aangifte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Hoenderlo/Otterlo, snelheidscontroles
Publicatiedatum: 13-03-2003

Het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie heeft woensdag een tweetal snelheidscontroles gehouden in Hoenderlo en Otterlo. Beide controles leverden in totaal 875 overtreders op. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 131 km/u bij de controle in Otterlo. De controles werden uitgevoerd in het kader van het verhogen van de verkeersveiligheid.
In Hoenderlo controleerde het VHT in de avonduren op de Delenseweg tussen half vijf en kwart over negen ruim 600 bestuurders op snelheid, waaronder 10 overtreders.
Op de Apeldoornseweg in Otterlo werd nagenoeg de hele dag gecontroleerd van zeven uur 's ochtends tot een uur 's middags en van drie uur 's middags tot half tien 's avonds. Daarbij werden ruim 4700 bestuurders op snelheid gecontroleerd. Onder hen bleken 215 bestuurders die de maximumsnelheid hadden overschreden. Op beide wegen geldt een maximumsnelheid van 80 km/u.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld, aanhouding na belediging: 350 euro boete Publicatiedatum: 13-03-2003

De politie heeft woensdag op het Torenplein in Barneveld een 29-jarige man uit die plaats aangehouden in verband met belediging van twee agenten. De agenten waren naar het plein gestuurd in verband met klachten over overlast van enkele personen die op de openbare weg alcohol zouden drinken. Daar aangekomen troffen zij de 29-jarige verdachte die bij het zien van de agenten beledigende opmerkingen en gebaren naar hen maakte. De agenten zagen ook dat de man bier dronk en wilden hem bekeuren. De man bleef echter beledigende opmerkingen maken, waarop hij werd aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette hij zich ondermeer door naar de agenten te slaan. De Barnevelder is later na verhoor heengezonden en kreeg gelijk een boete opgelegd van 350 euro. Bij het niet betalen daarvan zal hij zich voor de rechter moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 13-03-2003 '
Lees ook