Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Ede, verkeers- en snelheidscontrole
Publicatiedatum: 14-02-2003

In het kader van het verhogen van de verkeersveiligheid zijn gisteren door het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie weer verkeers- en snelheidscontroles gehouden op een tweetal plaatsen in Ede. Op de Otterloseweg nabij de Wekeromseweg controleerde het VHT tussen drie en vijf uur 's middags. Speciale aandacht ging uit naar het gebruik van de helm onder bromfietsers. Onder 21 bestuurders leverde dit feit evenwel geen overtredingen op. Wel werden 8 bromfietsers bekeurd in verband met het te hoog vermogen van hun voertuig. Ook kregen 5 automobilisten een bon voor het niet dragen van de autogordel. Tussen vier en half tien werd er op de Rijksweg N224 een snelheidscontrole gehouden. Ruim 4600 voertuigen passeerden de radar, waarvan er 79 de maximumsnelheid van 80 km/u overschreden. Onder hen een bestuurder die met 113 km/u voorbijkwam en daarmee de hoogst genoteerde snelheid van de controle neerzette.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, aanhoudingen na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 14-02-2003

De politie heeft donderdagavond twee Wageningers van 26 en 30 jaar aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit van een woning aan de Willem Hovystraat in Wageningen. Agenten waren rond zeven uur naar de woning geroepen voor een conflict. Daar bleek volgens de 46-jarige bewoonster dat er een ruit van de woning was vernield door haar ex-vriend. Aanleiding tot dit feit zouden problemen in de relationele sfeer zijn. In de omgeving van de woning werd later de 30-jarige verdachte aangetroffen en aangehouden. Even later meldde de 26-jarige medeverdachte zich aan het politiebureau. Hij werd eveneens aangehouden. Het verdachte tweetal werd later na verhoor weer in vrijheid gesteld. Beiden worden in de gelegenheid gesteld een schadevergoeding te regelen. Bij tijdig voldoen van de schadevergoeding zal een boete volgen. Zo niet zullen beiden zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen-Bennekom, auto-inbraken
Publicatiedatum: 14-02-2003

Op een tweetal plaatsen in Wageningen en Bennekom werden in de nacht van woensdag op donderdag auto's opengebroken. Op de Arboretumlaan in Wageningen werd de auto van een 56-jarige vrouw uit Wageningen opengebroken, er werd echter niets ontvreemd. Op de Driestweg in Bennekom werd de auto opengebroken van een 27-jarige Wageningse. De daders namen ondermeer een wegkaart en een ijskrabber mee.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 14-02-2003 '
Lees ook