Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Duiven, bekeuringen bij overlastbestrijding
Publicatiedatum: 14-03-2003

De politie heeft donderdag gedurende de avonduren een zestal bekeuringen uitgereikt aan jongeren die zich op verboden plaatsen ophielden. De agenten hielden in het kader van overlast- en vandalismebestrijding toezicht op plaatsen in Duiven en Westervoort, waarvan bekend is dat er veelvuldig overlast wordt veroorzaakt en/of vernielingen worden aangericht. Een van die plaatsen was op de Spotvogelstraat in Duiven, waar het zestal werd aangetroffen. Zij hielden zich op op een plaats die was aangeduid middels bordjes "Verboden Toegang". Het zich ongeoorloofd bevinden op dat soort plaatsen levert een boete op van 28 euro. De politie laat weten met regelmaat te blijven toezien op dit soort plaatsen en waar nodig bekeurend op te treden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst/Zevenaar, preventieactie "Niets erin...niets eruit" Publicatiedatum: 14-03-2003

De politie in het district Rivierenland is sinds gisteren gestart met de actie "Niets erin...niets eruit". Een actie gericht aan autobezitters om hen er bewust van te maken dat auto-inbraken in veel gevallen te voorkomen zijn of de kans erop om slachtoffer te worden aanzienlijk te verkleinen. Op een drietal plaatsen in het district werden parkeerplaatsen bekeken die bekend staan als zogenoemde "hotspots", plaatsen waar veelvuldig in auto's wordt ingebroken. Bezocht werden ondermeer de Aamsestraat in Elst, de Hunneveldweg en het Masiusplein in Zevenaar. In totaal 105 autobezitters kregen een bericht waarop vermeld stond dat hun auto "fout" was achtergelaten. In die gevallen bleek men waardevolle goederen in het zicht in de auto te hebben achtergelaten zoals autoradio's. In twee gevallen bleken de eigenaren zelfs hun autosleutels te hebben achtergelaten. Een van hen was er nog op tijd bij om zijn auto zelf mee te nemen. Een ander mocht zijn sleutels op het politiebureau in ontvangst nemen, de agenten hadden die zelf veiliggesteld en een bericht achtergelaten. Voorkomen is beter dan genezen, maar helemaal voorkomen is niet altijd te garanderen. Dat moest een 44-jarige Arnhemmer ervaren toen die omstreeks twee uur 's middags ontdekte dat zijn auto vanaf de Aamsestraat was ontvreemd. De auto, een Volkswagen Golf, was tussen negen uur 's ochtends en twee uur 's middags door onbekenden weggehaald.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zetten, verkeerscontroles
Publicatiedatum: 14-03-2003

Het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie heeft gisteren ter verhoging van de verkeersveiligheid een verkeerscontrole gehouden op de Wageningsestraat in Zetten. Speciale aandacht werd besteed aan snelheidsovertredingen en gebruik van beveiligingsmiddelen zoals gordel en valhelm. Ook werd aandacht besteed aan bromfietsers voor wat betreft vermogen en de technische staat. In totaal 96 snelheidsovertreders werden bekeurd. Bij de controle werd gebruik gemaakt van twee radarwagens en de Lasergun. In het laatste geval worden overtreders meteen staandegehouden en met hun overtreding geconfronteerd. Zeker 10 bromfietsers werden bekeurd in verband met een te hoog vermogen van hun bromfiets. Onder hen waren er drie waarvan het vermogen meer bleek te zijn dan 1.9 kW. Zij kunnen op een boete rekenen van rond de 225 euro. Overige overtredingen waren ondermeer het rijden zonder verzekering, rijden zonder bromfietscertificaat en slechte staat van onderhoud in combinatie met technische gebreken. Enkele jongeren zagen zich genoodzaakt hun ouders te bellen om hen op te halen omdat ze niet meer met hun bromfiets mochten rijden. De controle werd uitgevoerd tussen acht uur 's ochtends en twee uur 's middags. De politie laat weten binnenkort wederom dergelijke controles uit te voeren. Men kan controles verwachten op verschillende plaatsen in het district Rivierenland.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

Voorthuizen, flinke schade na onwelwording automobilist Publicatiedatum: 14-03-2003

Bij een verkeersongeval als gevolg van een onwelwording van een automobilist is gistermiddag op de Rijksweg in Voorthuizen flinke schade ontstaan. Rond half twee reed een 84-jarige automobilist uit Hoevelaken over de Rijksweg richting Hoevelaken. Tijdens de rit werd de bestuurder onwel en verloor de macht over het stuur. Nadat hij met zijn auto rechts de berm in reed schoot zijn auto weer naar links de weg op en kwam op de andere weghelft terecht. Daar botste hij op een tegenligger, een 38-jarige automobilist uit het Gelderse Beuningen. Door deze aanrijding botste de Beuningenaar weer tegen een voor hem tegemoet komende auto, bestuurd door een 39-jarige vrouw uit Nijkerk. De 84-jarige automobilist botste na de aanrijding met de Beuningenaar nog tegen een paal en kwam vervolgens tegen een boom tot stilstand. De 84-jarige wist hierop op eigen kracht uit zijn auto te komen maar werd vervolgens weer onwel. De man was door de aanrijdingen echter ongedeerd gebleven maar werd in verband met diens onwelwording overgebracht naar het Lichtenberg-ziekenhuis in Amersfoort. Over zijn toestand is nog niets bekend. De overige betrokkenen kwamen eveneens met de schrik vrij. De auto's van de 84-jarige en die van de Nijkerkse raakten door de aanrijding total-loss, het voertuig van de automobilist uit Beuningen liep rondom beschadigingen op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 14-03-2003 '
Lees ook