Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem, baldadigheid en valse naam: 86 euro boete Publicatiedatum: 16-02-2003

Een 20-jarige Arnhemmer dacht vrijdag op de Varkensstraat door het opgeven van een valse naam te kunnen ontkomen aan een boete wegens baldadigheid. De gebiedsagent was vrijdagavond rond tien uur getuige van het feit dat de Arnhemmer een fiets om liet vallen op de Varkensstraat en gebood hem die weer overeind te zetten. Naar zijn naam gevraagd gaf hij een andere op als zijn eigen naam, omdat hij vreesde te worden bekeurd voor het omgooien van de fiets. De gebiedsagent leek beter te weten en reikte hem een bon uit a 86 euro wegens het opgeven van een valse naam.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Duiven, weggooien blikje: 109 euro boete
Publicatiedatum: 16-02-2003

Het drinken van bier op de openbare weg en vervolgens het achteloos weggooien van dat blikje op straat is een 25-jarige man uit Duiven zaterdagnacht duur komen te staan. Surveillerende agenten hielden toezicht bij het verlaten van de nachttrein op het station en zagen de Duivenaar beide handelingen plegen. Dit kwam hem op een tweetal bekeuringen te staan met een totaal bedrag van 109 euro. Later op de nacht moest de politie overigens weer in actie komen in de omgeving van het station toen een passant meldde dat er vernielingen zouden worden aangericht. De agenten zagen bij aankomst een grote groep jeugd vertrekken en troffen een viertal vernielde fietsen aan. Van een persoon kon niet direct worden vastgesteld of hij daaraan debet was geweest, maar de agenten noteerden wel zijn naam. Later bleek dat gedurende de voorafgaande avond en nacht veel vernielingen waren aangericht in de omgeving van het station aan de Visserlaan. Zo werd een afvalbak vernield en moesten enkele ruiten van het stationsgebouw het ontgelden. Ook was er een spoorboom van een overgang geheel afgebroken. De politie laat weten het toezicht rondom het station te gaan intensiveren en doet verder onderzoek naar de gepleegde vernielingen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven, winkeldieven aangehouden
Publicatiedatum: 16-02-2003

Twee mannen van 20 en 27 jaar uit Duiven zijn zaterdagavond rond zes uur door de politie aangehouden op de Rijksweg in hun woonplaats op verdenking van het plegen van winkeldiefstal in vereniging. Het tweetal was rond sluitingstijd door winkelpersoneel van een supermarkt aan de Pastoriestraat betrapt bij het stelen van levensmiddelen. Zo zou personeel gezien hebben dat een van hen de ander afschermde bij het inladen van goederen in een tas, waarop ze werden aangesproken. Beiden gingen er echter met de spullen vandoor. Gewaarschuwde agenten troffen het tweetal even later lopend aan op de Rijksweg. Een van het tweetal was niet gecharmeerd van het optreden van beide vrouwelijke agenten en verzette zich tegen zijn aanhouding. De agentes wisten de man echter te overmeesteren en sloten het tweetal in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Westervoort, lastige cafébezoeker aangehouden
Publicatiedatum: 16-02-2003

De politie heeft zaterdagnacht een 19-jarige man uit Westervoort aangehouden op de Klapstraat in Westervoort omdat hij na cafésluiting weigerde de zaak te verlaten. Surveillerende agenten zagen rond drie uur twee portiers van een horecagelegenheid de verdachte naar buiten duwen. De man scheurde daarbij de kleding van een van de portiers en bleef vervolgens voor de zaak voorbijgangers lastig vallen. De agenten vorderden de man naar huis te gaan. Dit leek echter tegen dovemansoren te zijn gezegd, want de man bleef op straat staan en doorgaan met zijn liederlijk gedrag. De agenten hielden de man hierop aan en werd ingesloten. Hij mocht de nacht verder doorbrengen in de cel en kan een proces-verbaal tegemoet zien wegens wangedrag op straat.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst, alcoholvrij bij alcoholcontroles
Publicatiedatum: 16-02-2003

Alle bestuurders die bij alcoholcontroles van de politie aan onderzoek waren onderworpen aan de Elshofsestraat in Elst bleken zich zaterdagnacht netjes aan de regels te hebben gehouden. Tijdens hun surveillance werden door twee agenten in totaal 15 bestuurders aan een routinecontrole onderworpen. In geen van de gevallen bleek sprake van een overtreding.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 16-02-2003 '
Lees ook