Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Ede, man aangehouden na ongeregeldheden
Publicatiedatum: 16-02-2003

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op het Museumplein in Ede een 22-jarige man uit die plaats aangehouden in verband met vernieling en mishandeling. Via bewakingscamera's op het plein werd geregistreerd dat de Edenaar rond vier uur 's nachts een betonnen voet tegen de gevel van een horecagelegenheid gooide en enkele boompjes vernielde. Vervolgens zou hij de taxicoördinator in het gezicht hebben geslagen. Toegesnelde agenten wisten de Edenaar aan te houden. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, dagvaarding voor ongehoorzame Edenaar
Publicatiedatum: 16-02-2003

Het houden van schijngevechten, het niet voldoen aan een door de politie gegeven bevel ter handhaving van de openbare orde en belediging van agenten heeft een 20-jarige Edenaar zaterdagnacht moeten bekopen met een dagvaarding. De man werd rond drie uur 's nachts op het Museumplein in Ede in de nacht van zaterdag op zondag door agenten gemaand op te houden met schijngevechten en ander aanstoot gevend gedrag. Toen hij hieraan niet voldeed en verzocht werd het plein te verlaten bleef de man echter rondhangen. Toen de agenten hem met zachte drang verwijderden vond hij het nodig om de agenten te beledigen, waarop hij werd aangehouden. Na verhoor werd hij later in de nacht weer vrijgelaten. Hij kreeg meteen een dagvaarding uitgereikt om zich binnenkort voor de rechter te verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, hardleerse bestuurder twee keer aangehouden Publicatiedatum: 16-02-2003

De politie heeft zaterdagnacht op de Lunenburg in Ede tot twee keer toe een 33-jarige automobilist uit Hoofddorp aangehouden in verband met het rijden onder invloed en het negeren van het door de politie opgelegde rijverbod. Even na middernacht zagen surveillerende agenten op de Rembrandtlaan in Ede een auto stilstaan met een bierflesje op het dak. Korte tijd later zagen de agenten de auto rijden en controleerden de bestuurder. Die bleek na de ademanalyse te diep in het glaasje te hebben gekeken en had bijna vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed (860 ug/l of 1,98 promille). Voor de politie reden om zijn rijbewijs in te vorderen. Met een rijverbod van 12 uur en een proces-verbaal werd hij later heengezonden. Twee uur later werd de man weer zittend achter het stuur aangetroffen op de Lunenburg, waarop hij wederom werd aangehouden in verband met het negeren van het opgelegde rijverbod en het rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Met twee extra processen-verbaal werd hij later weer heengezonden. Bovendien werden zijn autosleutels afgenomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 16-02-2003 '
Lees ook