Politie Gelderland-Midden

Oosterbeek, insluipster door bewoners aangehouden Publicatiedatum: 17-02-2003

Een 29-jarige vrouw uit Arnhem is gistermiddag rond twee uur in Oosterbeek op het eindpunt van de buslijn 1 in een stadsbus aangehouden op verdenking van een insluiping in een woning aan de Graaf Ottolaan in Oosterbeek. De vrouw werd door een getuige en een dochter van de benadeelde aangehouden. De verdachte was even tevoren de woning binnen gedrongen en had daar spullen ontvreemd. Daarna was zij er vandoor gegaan en in de bus gestapt. Dat was gezien door een oplettende buurman. De vrouw bleek ondermeer fototoestellen bij zich te hebben die zij gestolen had. Op het moment de dochter van de benadeelde de vrouw aansprak schopte en sloeg deze van zich af. De mannelijke getuige kon de vrouw met enige kracht in bedwang houden en uiteindelijk overdragen aan de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rivierenland

---

Elst-Huissen, dronken chauffeur aangehouden
Publicatiedatum: 17-02-2003

Naar aanleiding van enkele meldingen van passanten over gevaarlijk rijgedrag is zondagavond op de Ir. Molsweg in Huissen een 35-jarige automobilist uit Doesburg door de politie aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol. Agenten hadden naar aanleiding van enkele klachten over het gevaarlijke rijgedrag van de Doesburger op de A325 onder Elst postgevat op het Nijmeegseplein in Arnhem. Rond kwart voor negen zagen zij de Doesburger vanaf de A325 de Pleijweg opdraaien en gingen voor hem rijden. Vanuit de politieauto werd de man geboden de agenten te volgen naar een veilige plaats op te stoppen en de bestuurder aan nader onderzoek te onderwerpen. De man bleef de politiewagen volgen met zeer geringe snelheid en kon ter hoogte van de afslag Huissen met moeite tot staan gebracht worden. De automobilist wilde niet meewerken aan de controle en werd vervolgens door de agenten aangehouden. Bij de aanhouding verzette de man zich. De agenten wisten de man uiteindelijk te boeien en over te brengen naar het politiebureau. Daar bleek na ademanalyse dat de man bijna twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had (420 ug/l of 0,97 promille). De man is later met een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur heengezonden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Barneveld, aanrander door getuige op heterdaad aangehouden Publicatiedatum: 17-02-2003

Een getuige heeft zondagochtend rond elf uur in de hal van een gebouw aan de Rozenstraat in Barneveld een 35-jarige man uit die plaats op heterdaad aangehouden bij een poging tot aanranding van een 81-jarige vrouw. De man is aan de politie overgedragen en is ingesloten. De vorige week hebben zich in het centrum van Barneveld twee soortgelijke gevallen voorgedaan. Zo werden op zaterdag 8 februari eveneens op de Rozenstraat een 90-jarige vrouw aangerand en op maandag 10 februari op 't Achterdorp een 81-jarige vrouw. De zondag aangehouden 35-jarige man wordt ervan verdacht zich ook aan deze aanrandingen te hebben schuldig gemaakt en wordt nader verhoord.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 17-02-2003 '
Lees ook