Politie Gelderland-Midden

Ede, auto kwijt na derde achtereenvolgende dronkemansrit Publicatiedatum: 17-02-2003

De politie heeft zondagmiddag op de Kranenburg in Ede de auto in beslag genomen van een 33-jarige man uit Hoofddorp nadat hij voor de derde keer in korte tijd had gereden onder invloed van alcohol. Bovendien was het rijbewijs van de Hoofddorper ingevorderd. Surveillerende agenten zagen de man rond vier uur 's middags in zijn auto over de Kranenburg rijden. Het was de agenten bekend dat het rijbewijs van de man in de nacht van zaterdag op zondag was afgenomen nadat hij tot twee keer toe was betrapt voor het rijden onder invloed. Zondagmiddag bleek de man wederom onder invloed van alcohol. Na de ademanalyse scoorde hij een resultaat van 760 ug/l (1,75 promille), ruim drie keer de toegestane hoeveelheid. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden met een ingevorderd rijbewijs en het rijden onder invloed. De Officier van Justitie beslist over teruggave van de auto van de 33-jarige verdachte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Hoevelaken, bromfietser aangehouden na achtervolging Publicatiedatum: 17-02-2003

De politie heeft zondagnacht na een achtervolging een 38-jarige bromfietser uit Leusden aangehouden in verband met het negeren van een door de agenten gegeven stopteken. Rond half een 's nachts zagen de agenten een bromfietser rijden zonder achterlicht en wilden hem daarover aanspreken. Op het door de agenten gegeven stopteken reageerde de bromfietser niet waarop de agenten de bromfietser bleven achtervolgen. Bij de achtervolging probeerde de bromfietser door te slingeren te voorkomen dat de agenten hem konden passeren om hem de pas af te snijden. Uiteindelijk lukte het met hulp van collega's uit Amersfoort om de man op de Amersfoortsestraat tot staan te brengen. De Leusdenaar verzette zich bij zijn aanhouding maar werd door de agenten overmeesterd en later ingesloten. Tegen de Leusdenaar is proces-verbaal opgemaakt. Hij werd later na verhoor heengezonden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, op heterdaad betrapt bij diefstal
Publicatiedatum: 17-02-2003

Twee Edenaren van 38 en 41 jaar zijn zondagavond op heterdaad betrapt bij een diefstal van enkele rollen dakleer vanaf een bedrijfsterrein aan de Keplerlaan in Ede. Een getuige zag rond half elf dat twee mannen enkele rollen dakleer over een hek van het terrein gooiden kennelijk met de bedoeling dit later op te halen. De getuige waarschuwde de politie. In de tussentijd waren de mannen bezig met het inladen van de rollen in hun auto. Een andere getuige probeerde beiden tegen te houden, waarop het verdachte tweetal er vandoor ging. Politieagenten troffen de auto met beide verdachten even later rijdend aan op de Goudenstein en hield de inzittenden aan. Op aanwijzen van beide verdachten werd het restant van de buit later teruggevonden. Het tweetal is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 17-02-2003 '
Lees ook