Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

Behandeld door : Dirk Talsma
Onderwerp : persberichten van zondag 16-6-02.

Ede, 17-6-02.

Verkeersongeval.
Omdat een 22 jarige automobilist uit Rotterdam bij het links afslaan van de Luijnhorst naar de Hogerhorst de bocht te kort nam, kwam hij zondagmiddag in botsing met een tegenligger, zijnde een 66 jarige bromfietster uit Ede. De vrouw kwam ten val en moest met een hoofdwond en diverse kneuzingen worden opgenomen in het ziekenhuis. De veroorzaker van het ongeval was met achterlating van zijn auto te voet verdwenen. Door de politie kon hij in de omgeving van de Luynhorst worden aangehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt terzake het veroorzaken van een aanrijding en het verlaten van de plaats van het ongeval.

Woninginbraak.
In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een woning op de Sportlaan te Otterlo. Men kwam binnen door de achterdeur open te breken. Men doorzocht de gehele woning waarbij een aantal op slot zijnde binnendeuren werden geforceerd. Tot op heden is nog onbekend of er goederen worden vermist.

Kwajongen.
Een 12 jarige jongen uit Ede dacht zondagavond lollig te zijn door op het Stationsplein de banden van diverse aldaar gestalde fietsen leeg te laten lopen en de ventielen in zijn zak te stoppen. De gewaarschuwde politie kon de jongen op heterdaad betrappen. Met instemming van zijn ouders was de direct toe te passen alternatieve straf voor de jongen niet mals. Met behulp van een fietspomp moest hij alle ventielen terugzetten en alle leeggelopen banden weer opnieuw oppompen.

Jonge snorfietser.
Een 15 jarige snorfietster uit Ede zat het gisteren niet mee. Op de Molenstraat negeerde zij in eerste instantie het stopteken van de politie. Toen zij uiteindelijk wel door de politie tot stoppen kon worden gebracht bleek zij nog geen 16 jaar te zijn, zijnde de leeftijd om een bromfiets/snorfiets te mogen besturen; reed zij zonder helm en bleek zij de bromfiets die ook niet was verzekerd zonder toestemming van de eigenaar, zijnde familie van de even oude duopassagiere, die trouwens ook zonder helm werd vervoerd.

Een 18 jarige bromfietser uit Ede maakte het nog bonter. Hij reed op de Kerkweg op een snorfiets, waarvan alles mis was. Het voertuig was geen snorfiets, doch een bromfiets, waarvoor dus een bromfietscertificaat vereist was, die de bestuurder echter niet had. Verder bleek de bromfiets niet verzekerd te zijn en zat op de brommer een verzekeringsplaatje van 1999. Het vervoermiddel was technisch ook niet helemaal in orde: de kabel van de voorrem was gebroken. De bestuurder kreeg een proces-verbaal en het voertuig werd uit het verkeer genomen.

Verkeersongeval door drank.
Een 46 jarige automobiliste uit Ede veroorzaakte gisterenavond een verkeersongeval op de Schaapsweg/Veenderweg door tegen een verkeersbord aan te rijden. Toen de vrouw vanaf de Schaapsweg rechtsaf de Veenderweg wilde oprijden kwam zij op de linkerweghelft terecht, waar zij tegen het aldaar staand verkeersbord aanreed. De paal van dat verkeersbord brak daarbij af en kwam tegen een aldaar geparkeerde auto, die daardoor schade kreeg. De vrouw bleek behoorlijk diep in het glaasje te hebben gekeken. Zij blies 1050 ug/l alcohol op het ademanalyseapparaat, overeenkomende met ongeveer 2,3 procent. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd.

Ede/ Lunteren.
Een jonge koe heeft een aantal mensen flink bezig gehouden afgelopen zaterdag. Het beest liep in het bos dicht bij de Hessenweg tussen Ede en Lunteren. Omdat de pink mogelijk de openbare weg op zou lopen, besloten de aanvankelijk gewaarschuwde agenten dat het beest moest worden gevangen.

Na een aantal keer te hebben geroepen:" Kom eens hier, ga zitten en ga eens af" was men er al snel achter dat het dier zich niet zo gemakkelijk zou laten vangen. Besloten werd dus om een veearts te vragen het beest te verdoven. Maar ook dit bleek niet gemakkelijk te gaan. De pink was echt niet van plan om rustig te blijven staan, om zich door een veearts suf te laten prikken. De enige mogelijkheid bleek het beest van een afstand te verdoven. Er werd een veearts in Barneveld gevonden die een dergelijk verdovingsgeweer had.

Toen deze ter plaatse was en de koe van een afstand had verdoofd dachten wij, de scouts en een inmiddels gearriveerde medewerker van de afdeling Toezicht die op verzoek van de politie was gekomen omdat deze een hogere prioriteit melding hadden binnengekregen, dat het dier wel snel zou gaan liggen. Helaas bleek dit niet het geval. Terwijl de veearts zijn best deed om zo zachtjes mogelijk het dier met een touw in de hand van achter te benaderen, stond het beest weer op om vervolgens een eind verder weer te gaan liggen. Na een tijd lopen en trachten de pink te vangen, besloot de veearts hem nogmaals te verdoven. Dit keer bleek het middel beter te werken. Al snel lag de koe uitgeteld in het bos. De veearts werd bedankt en....daar stond men dan, met een snurkende koe in het bos.

Het was vervolgens nog een hele toer om het beestje afgevoerd te krijgen. Het was tenslotte zaterdag en een heleboel bedrijven en instanties zijn niet bereikbaar. Zo kon bijvoorbeeld het oormerk niet gemakkelijk worden achterhaald. Uiteindelijk heeft men de sleepdienst gebeld om te kijken of die iets konden betekenen. En met enig toeval bleek dat de chauffeur van de sleepwagen iemand kende met een veevervoerbedrijf. Deze werd gebeld en was een half uurtje later ter plaatse met zijn vrachtwagen. Met drie man werd de pink het bos uitgeholpen. Gelukkig was deze nog tamelijk mak, anders was ook dit nog een hele toer geworden. Het beestje werd vervoerd naar een bedrijf in Elst (U). Deze mensen waren zo aardig om de jonge koe een aantal dagen te willen stallen totdat mogelijk de eigenaar bekend was.

Zo kwam er een einde aan respectievelijk een dagje scouting, een dag werken en een fijne boswandeling waarbij de koe zich waarschijnlijk nog steeds afvraagt of hij de laatste tijd te hard heeft gewerkt of dat de frisse, gezonde boslucht hem zo duf heeft gemaakt. De scouts van scoutinggroep Lunteren worden bij deze in ieder geval nogmaals bedankt voor hun inzet.

Einde berichten.

TELEFOON : 0900-8844 (688244)
FAX : 0318-688286

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 17-06-2002 '
Lees ook