Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

TELEFOON : 0900-8844 (688244)
FAX : 0318-688286

Behandeld door : Dirk Talsma
Onderwerp : persberichten.

Ede, 17-07-02.

Dronken man.
Een 45 jarige man zonder vast woonadres werd gisterenmiddag door de politie uit een voortuin van een woning op de Waterloweg verwijderd. De man lag vanwege drankgebruik zijn roes in de tuin uit te slapen.

Hij werd ter ontnuchtering overgebracht naar een politiecel. In de vroege ochtend werd hij met een bekeuring heengezonden.

Diefstal auto.
Gisteren werd op de dag een VW Vento, kleur groen met het kenteken NG-PT-90, gestolen. De auto stond geparkeerd op de Vijverlaan te Otterlo.

Diefstal uit woning.
In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een flatwoning op de Lunenburg. Men verschafte zich de toegang tot de woning door met een voorwerp de voordeur open te breken. Daarbij werd de deurpost geheel vernield. Tot op is onbekend of er iets wordt vermist.

Ook een andere flatwoning in die straat moest er aan geloven. Op identieke wijze als bij de eerste inbraak kwam men binnen door de voordeur te forceren. Er werd o.a. een dvd-speler ontvreemd.

Verkeersongeval.
Dat het dragen van de autogordel nuttig/noodzakelijk kan zijn bleek gisterenavond wel bij een verkeersongeval op de Lunterseweg te Ede. Een 25 jarige automobilist uit Ede had te laat in de gaten dat zijn voorganger afremde en botste dan ook tegen de auto van de voor hem rijdende 28 jarige bestuurder uit Lunteren. Omdat de Edenaar geen autogordel droeg, sloeg hij door de klap van de aanrijding met zijn hoofd door de voorruit van zijn auto. Met glassplinters in zijn hoofd moest de man naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Een 43 jarige automobilist uit Zeist reed vanmorgen vroeg op de noordbaan van de Rijksweg 12 te Ede tegen de vangrail toen hij rijdende in zijn auto in slaap was gevallen. Hij kwam aanvankelijk met zijn auto in de rechterberm terecht. Bij de daarop volgende stuurcorrectie botste hij tegen de vangrail aan de linkerzijde van de weg. Daarbij bleef de man ongedeerd. Zijn auto werd zwaar beschadigd.

Bromfietscontrole.
Gisterenmiddag en avond werd her en der in Ede bromfietsen gecontroleerd. De oogst aan bekeuringen bedroeg 19 stuks, zoals voor het niet dragen van de helm, het niet verzekerd zijn van de bromfiets en het niet hebben van een bromfietscertificaat.

Einde berichten.

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 17-07-2002 '
Lees ook