Politie Gelderland-Midden

Nijkerk, geen heler zonder steler
Publicatiedatum: 20-02-2003

Twee Nijkerkse knapen van 15 en 16 jaar meldden zich gisteren bij de politie om de eigendom van een fiets te betwisten. De 16-jarige vond in een fietsenstalling in Nijkerk zijn vermiste fiets terug, maar deze stond op slot. Toen de huidige eigenaar verscheen had men dus een probleem: een fiets en twee eigenaren. De oorspronkelijke eigenaar, de 16-jarige, was zijn karretje al sinds de Kerst kwijt maar had echter verzuimd om er aangifte van te doen. De 15-jarige verklaarde dat hij de fiets elders recentelijk had gekocht voor tien euro. De 16-jarige deed alsnog aangifte van diefstal van zijn fiets. De 15-jarige koos eieren voor zijn geld en deed uiteindelijk afstand van de fiets, waarmee de 16-jarige zijn rijwiel weer in bezit kreeg. Het onderzoek naar de diefstal wordt voortgezet.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld, dieven overlopen
Publicatiedatum: 20-02-2003

De 61-jarige medewerker van een benzinestation aan de Baron van Nagellstraat heeft gistermiddag een paar dieven overlopen. Rond half vier liep de medewerker de kantoorruimte van het pand binnen en werd daar verrast door een vreemde vrouw en een kind. Beiden waren op onverklaarbare wijze het afgesloten kantoor ingekomen en maakten zich bij het zien van de medewerker uit de voeten. Buiten verdween het tweetal in een gereedstaande rode personenauto, waarin nog een kind en een man zaten, richting Voorthuizen. Voorzover na te gaan was er niets uit het kantoor ontvreemd. De politie stelt een onderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld, gewonde bij eenzijdig ongeval: getuigen gezocht Publicatiedatum: 20-02-2003

Een 37-jarige man uit Barneveld is gisteravond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Plantagelaan in zijn woonplaats. Het slachtoffer zou ondermeer een hoofdwond hebben opgelopen na een val van zijn fiets. De val zou veroorzaakt zijn door een metalen buis, die tussen de spaken van de fiets van het slachtoffer zou zijn gekomen. Het slachtoffer bleek echter niet in staat te verklaren hoe dit kwam. De mogelijkheid bestaat dat er opzet in het spel is en dat onbekenden de buis tussen de spaken van het wiel hebben gegooid. Het kan echter ook zo geweest zijn dat de buis op het wegdek heeft gelegen en per ongeluk in het wiel terecht is gekomen. In verband hiermee vraagt de politie eventuele getuigen van het voorval zich te melden via 0900-8844 (lokaal tarief). Het slachtoffer is ter behandeling van zijn verwondingen opgenomen in het Meanderziekenhuis in Amersfoort.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 20-02-2003 '
Lees ook