Politie Gelderland-Midden

Arnhem, man in lijnbus aangehouden na bedreiging met mes Publicatiedatum: 20-03-2003

Op de Boulevard Heuvelink in zijn woonplaats is gisteravond even na zes uur een 35-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van bedreiging met een mes in een Arnhemse stadsbus. Rond zes uur gisteravond werd bij de politie melding gemaakt van een conflict in een stadsbus op de Johan de Wittlaan. Gewaarschuwde agenten zagen de bus op de Boulevard Heuvelink rijden, waarop de chauffeur zijn bus stilhield. Op aanwijzen van de chauffeur werd de verdachte in de bus aangetroffen. Agenten sommeerden de man het mes weg te gooien, waarna hij overmeesterd werd en aangehouden. De aanleiding tot de bedreiging zou een conflict zijn tussen de verdachte en een 19-jarige buspassagier uit Arnhem en wordt door de politie nader onderzocht. De verdachte is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velp, hennepkweker aangehouden
Publicatiedatum: 20-03-2003

Een 29-jarige man uit Velp is gistermiddag op de Hertog Arnoudstraat in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van overtredingen van de Opiumwet. Door de politie werd al eerder vermoed dat er in de woning van de man een hennepkwekerij in bedrijf was. Agenten waren al vergeefs aan de deur geweest voor een onderzoek. Toen getuigen meldden dat er iemand spullen uit de woning aan het halen was werd de 29-jarige verdachte aangetroffen en aangehouden. In de woning werd een compleet ingerichte hennepkwekerij aangetroffen. De planten waren echter al verdwenen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten. Alle kwekerijattributen zijn in beslag genomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, aangehouden verdachte vlucht en maakt brokken Publicatiedatum: 20-03-2003

Nadat een 40-jarige automobiliste uit het Duitse Bochelt gistermiddag op de Broekstraat in Arnhem was aangehouden op verdenking van het opgeven van een valse naam bij gelegenheid van een controle, wist zij er toch nog vandoor te gaan in haar auto. De vrouw reed met hoge snelheid weg, daarbij op de hielen gezeten door de agenten. Op de B.P. van Verschuerstraat veroorzaakte zij een aanrijding maar reed evenwel door. Na enkele verkeersovertredingen veroorzaakte de vrouw op de Boulevard Heuvelink nabij de Emmastraat wederom een aanrijding, waardoor ze niet meer verder kon rijden. Hierop kon de vrouw wederom worden aangehouden. Kort hierna bleek dat de vrouw illegaal in Nederland verbleef. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt wegens ondermeer het opgeven van een valse naam, illegaal verblijf in Nederland en het veroorzaken van de aanrijdingen en het daarna doorrijden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, beschonken bromfietser aangehouden na aanrijding Publicatiedatum: 20-03-2003

Een 39-jarige Arnhemmer is gistermiddag op de Broekstraat in zijn woonplaats door de politie aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een aanrijding terwijl hij onder invloed van alcohol was. Agenten van het verkeershandhavingsteam troffen na een melding rond half vijf op de van Linschotenstraat een onbeheerde bromfiets en een automobilist aan. De automobilist, een 46-jarige man uit Ugchelen, verklaarde door de bromfietser te zijn aangereden. De bromfietser zou volgens de automobilist erg naar drank geroken hebben en had de plaats van het ongeval te voet verlaten. De agenten troffen in een van de tuinen aan de Broekstraat de 39-jarige verdachte slapend aan. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht voor het ondergaan van de ademanalyse. Kennelijk door overmatig alcoholgebruik was de verdachte niet in staat om de analyse te volbrengen, waarop van hem de bloedproef werd afgenomen. Tegen de Arnhemmer wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval. De man kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velp, verdachte aangehouden na achtervolging
Publicatiedatum: 20-03-2003

De politie heeft woensdag na een korte achtervolging op de A. G. Hofkeslaan in Velp een 32-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van ondermeer het rijden zonder rijbewijs. De man werd door surveillerende agenten eerder op de Steenstraat in Arnhem rijdend aangetroffen in zijn auto, toen bleek dat hij geen rijbewijs had. De Arnhemmer trachtte zich aan controle te onttrekken door hard van de agenten weg te rijden. Die zetten weliswaar een achtervolging in, maar toen zij wilde staken vanwege het onverantwoorde rijgedrag zagen zij de auto na een slip op een middengeleider op de A.G. Hofkeslaan in Velp tot stilstand komen. Toen zij de verdachte wilden aanhouden reed de verdachte vervolgens opzettelijk tegen de politieauto en weigerde vervolgens alle medewerking. Ondanks enkele vergeefse sommaties om uit de auto te komen bleef de verdachte in de afgesloten auto zitten. Hierop sloeg een van de agenten een ruitje in, waarbij de verdachte gewond raakte. De man moest per ambulance naar het ziekenhuis worden overgebracht ter behandeling van de opgelopen verwondingen, waar hij net voor de agenten aankwam. Hierop zette de verdachte het wederom op een lopen, maar werd uiteindelijk door de agenten achterhaald. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt ondermeer wegens het rijden zonder rijbewijs en het vernielen van de politieauto.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 20-03-2003 '
Lees ook