Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem e.o, snelheidscontroles
Publicatiedatum: 20-03-2003

Het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie heeft gisteren op een aantal plaatsen in en om Arnhem snelheidscontroles gehouden ter verhoging van de verkeersveiligheid. Op Koningsweg in Arnhem werd gecontroleerd tussen kwart voor zeven tot ongeveer een uur 's middags. Daarbij passeerden 2000 voertuigen de radar, waarvan er 63 te hard reden. Onder hen een automobilist die met 134 km/u de controle voorbij flitste en daarmee de hoogst genoteerde snelheid van de controle neerzette. De maximumsnelheid op de Koningsweg is 80 km/u. Op de Wolfhezerweg werd woensdagmiddag het rijbewijs afgenomen van een 50-jarige automobilist uit Oosterbeek. De man werd betrapt bij een snelheidsoverschrijding meer dan 30 km/u in de 30 km/u zone binnen de bebouwde kom. De gemeten snelheid bedroeg 65 km/u. Na correctie leverde dit een netto snelheid op van 62 km/u. Bij overschrijdingen van meer dan 30 km/u heeft de politie de bevoegdheid het rijbewijs in te vorderen. Justitie beslist over teruggave. Bij de controle in Wolfheze werden tussen elf en drie uur 29 overtreders bekeurd onder 450 passanten. Het VHT maakte daarbij gebruik van de Lasergun. Ook in Rheden en De Steeg werden woensdag snelheidscontroles gehouden door het VHT. Op de Arnhemsestraatweg in Rheden werden tussen drie uur 's middags en negen uur 's avonds in de 60km/u zone 44 overtreders geflitst onder ruim 2200 passanten. Hoogst gemeten snelheid daarbij was 84 km/u. In De Steeg werd gisteren op de Middachterallee gecontroleerd. Onder een totaal aantal passanten van 2740 reden er 73 te hard. Het VHT controleerde er van half drie 's middags tot negen uur 's avonds.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, winkeldiefstallen
Publicatiedatum: 20-03-2003

Een drietal winkeldieven is gisteren in Arnhem tegen de lamp gelopen bij diefstallen vanuit verschillende zaken in de stad. Op de Hommelseweg in Arnhem werd omstreeks elf uur een 32-jarige man uit die plaats aangehouden nadat hij door winkelpersoneel was betrapt op diefstal van snoepgoed bij een supermarkt. De man werd aan de politie overgedragen en later na verhoor weer vrijgelaten. Datzelfde gebeurde rond half twaalf met een 33-jarige Arnhemmer. Hij werd ervan verdacht goederen te hebben ontvreemd bij een warenhuis aan de Rijnstraat. Op het Hemelrijk werd een 48-jarige vrouw uit Duiven aangehouden. Zij werd ervan verdacht een sieraad te hebben ontvreemd vanuit een winkel. Aan de beide Arnhemse verdachten werd bij heenzending gelijk een dagvaarding uitgereikt, zij zullen zich binnenkort voor een rechter moeten verantwoorden. De vrouw uit Duiven kreeg een boete opgelegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

Barneveld, flessentrekker bekent oplichting middenstanders Publicatiedatum: 20-03-2003

Een 45-jarige man uit Barneveld heeft gisteren tegenover de politie bekend diverse middenstanders in Barneveld te hebben opgelicht. De zaak kwam aan het licht na diverse aangiftes van bedrijven uit ondermeer Barneveld, Voorthuizen en Ede. De verdachte zou de ondernemers voor tienduizenden euro's hebben opgelicht door diverse goederen van hen te betrekken zonder daarvoor te betalen. Nadat de gebiedsagent de verdachte benaderd had voor een oriënterend gesprek bekende hij de oplichtingen en kon wellicht erger worden voorkomen. Door de verdachte werd medewerking verleend bij de teruggave van de door misdrijf verkregen goederen. Nagenoeg alle goederen konden door de ondernemers worden teruggenomen. Door de politie zijn geen goederen meer aangetroffen die door misdrijf waren verkregen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt wegens flessentrekkerij.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 20-03-2003 '
Lees ook