Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

TELEFOON : 0900-8844 (688244)
FAX : 0318-688286

Behandeld door : Dirk Talsma
Onderwerp : persberichten.

Ede, 20-6-02.

Diefstal auto.
Midden op de dag werd vanaf de parkeerplaats van de Dr. Hartogsweg een zwarte Toyota Carina met het kenteken PD-GR-29, gestolen.

Verkeersongeval.
Een 91 jarige automobilist uit Hilversum moest gisterenmorgen met nekletsel in het ziekenhuis worden opgenomen, omdat hij op de A30 tegen een wegbebakening was opgeknald. Deze wegbebakening, een soort van lichtkrant geplaatst op een aanhangwagen stond als waarschuwing voor het verkeer ivm wegwerkzaamheden rechts langs de weg, daar waar de weg overging van vier naar twee rijbanen. De man zag kennelijk de gehele bebakening over het hoofd en botste met volle vaart tegen de aanhangwagen. Behalve het letsel raakte zowel diens auto als de apparatuur op de aanhangwagen zwaar beschadigd. I.v.m. olie op het wegdek moest de brandweer het wegdek schoon spuiten.

Aanhouding ivm belediging.
Een 23 jarige man uit Ede, vond het gisterenmiddag nodig een op de Dr. Dreeslaan fietsende politieagent te beledigen door zijn middelvinger tegen de agent op te steken en enige malen "Fuck You" te roepen. De man werd vervolgens aangehouden en door per auto rijdende collega's van de politieagent afgevoerd naar het politiebureau. Na het opmaken van een proces-verbaal terzake belediging werd de man weer heengezonden.

Winkeldief aangehouden.
Een 14 jarige winkeldief uit Ede werd gisterenmiddag in een winkel op de Stadspoort betrapt bij het stelen een flesje druivensuiker. De zaak zal via bureau Halt worden afgehandeld.

Verkeerscontrole.
Tijdens een gisterenmiddag gehouden verkeerscontrole op diverse wegen in Ede en Otterlo werden in totaal 34 bekeuringen uitgeschreven voor diverse verkeersovertredingen, zoals voor de snelheid en het rijden van brommers op fietspaden.

Autodief ontkomen.
Gisterenavond wist een autodief uit handen van de politie te blijven door op de Dr. Dreeslaan snel weg te rijden om daarna rijdende in de verkeerde richting op een op/afrit van de Rijksweg 12 uit de gestolen auto te springen en te verdwijnen. De onlangs in Ede gestolen auto reed op de Dr. Dreeslaan met hoge snelheid langs twee politieagenten, die aldaar stonden ivm olie op het wegdek. Voordat de agenten in de gaten kregen dat zojuist een gestolen auto langs hen heen flitste, was de auto al lang en breed verder. Toch zagen zij nog juist dat de auto voor het viaduct over de Rijksweg 12 linksaf en dus in verboden richting de oprit van de snelweg opdraaide. Even later troffen zij de auto op deze oprit aan; echter de bestuurder bleef ondanks een speuractie waarbij ook een politiehond werd ingezet onvindbaar. De gestolen auto is retour eigenaar.

Einde berichten .

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 20-06-2002 '
Lees ook