Politie Gelderland-Midden

Arnhem, aanhoudingen en bekeuringen in Spijkerkwartier Publicatiedatum: 21-02-2003

Bij een grootscheepse controle in het kader van overlastbestrijding in de wijken Spijkerkwartier en Spoorhoek zijn door de politie donderdagavond en nacht ruim 40 bekeuringen uitgeschreven en werden 3 personen aangehouden. De controle werd gehouden tussen zes uur 's avonds en twee uur `s nachts onder leiding van de beide gebiedsagenten in de wijk en uitgevoerd door 16 agenten in opleiding in het kader van hun stage. In totaal 33 bekeuringen werden uitgeschreven voor parkeerovertredingen. Vijf bestuurders gingen op de bon wegens het niet volgen van de aangegeven rijrichting. Verder werden er vier personen bekeurd voor wildplassen en werd een persoon op de bon geslingerd voor het nuttigen van alcohol op de openbare weg. Ook het doelloos rondhangen in portieken en het rijden met kapotte verlichting werd in twee gevallen bekeurd.
De aanhoudingen werden verricht op grond van belediging van politieagenten (1), het openlijke gebruiken van drugs op straat (1) en het overtreden van de gebiedsontzegging (1). Alle arrestanten werden later na verhoor weer heengezonden met een proces-verbaal op zak. Personen die zich herhaaldelijk misdragen in het gebied kunnen door de politie de toegang worden ontzegd voor een bepaalde periode. Overtreding van deze ontzegging levert weer een nieuwe overtreding op die bij proces-verbaal wordt afgedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, automobilist ramt verkeerslicht
Publicatiedatum: 21-02-2003

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Velperweg in Arnhem een 22-jarige man uit die plaats aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een eenzijdig verkeersongeval. De verdachte wordt er tevens van verdacht onder invloed van alcohol te hebben gereden. Omstreeks half drie werd bij de politie gemeld dat er zich een ongeval had voorgedaan op de Velperweg ter hoogte van de Akzo. Agenten troffen daar een beschadigde auto aan die tegen een verkeerslicht aan stond. In eerste instantie werd er geen bestuurder aangesproken. Nabij het ongeval hield zich wel een man op, naar later bleek de 22-jarige verdachte. De man had een bloedende wond in zijn gezicht en ook zijn handen zaten onder het bloed. Over de oorzaak van de verwondingen kon de man, die ook nog onder invloed van alcohol bleek te verkeren, geen redelijke verklaring afleggen. De agenten besloten de man aan te houden. Ondanks tegenstribbelen van de verdachte werd hij door de agenten overmeesterd en ingesloten. Aan het bureau werd nog een blaastest afgenomen, waaruit bleek dat de man een alcoholpromillage had van ongeveer 1,44 (1065 ug/l). De oorzaak van het ongeval wordt nader onderzocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, aanhoudingen na geweld
Publicatiedatum: 21-02-2003

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag enkele aanhoudingen verricht in de Arnhemse binnenstad naar aanleiding van enkele geweldsincidenten. Rond twee uur 's nachts zagen surveillerende agenten een opstootje voor een horecagelegenheid aan de Korenmarkt. Een man werd daarbij door enkele portiers uit een van de horecazaken gezet in verband met misdragingen binnen. De man maakte daarbij een schietgebaar met de hand naar een van de portiers. De agenten grepen in en verwijderden de man. Even later kwam hij weer terug waarop hij nogmaals verwijderd werd. Daarbij vond de man het nodig beledigende opmerkingen te maken naar het politiepersoneel, waarop hij werd aangehouden. De verdachte, een 18-jarige man uit Oud-Beijerland, bleek militair te zijn en is later overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.
In de omgeving van het Willemsplein deed zich even later een vechtpartij voor waarbij een 25-jarige man uit Rijssenhout gewond zou zijn geraakt. Het slachtoffer moest worden overgebracht naar het ziekenhuis ter behandeling van de verwondingen die hij bij de vechtpartij had opgelopen. Hij zou vermoedelijk een gebroken neus hebben opgelopen. De betrokkenen, waaronder het slachtoffer, hadden het om nog onbekende redenen aan de stok gekregen met de inzittenden van een voorbijrijdende auto, die met hen op de vuist gingen. Aan de hand van de opgeven omschrijvingen van de auto en de inzittenden kon de politie later in de nacht in Arnhem Zuid vier verdachten aanhouden wegens hun vermeende betrokkenheid bij de vechtpartij. Het betreffen drie Arnhemmers, twee 19-jarigen en een 22-jarige. Het verdachte drietal is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doesburg, knapen aangehouden na vernieling condoomautomaat Publicatiedatum: 21-02-2003

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag twee knapen van 15 en 16 jaar afkomstig uit Zutphen en Doesburg aangehouden op verdenking van vernieling van een condoomautomaat op de Helmigstraat in Doesburg. Rond half twee maakten buurtbewoners melding van het feit dat de automaat vernield zou worden door enkele jongeren. Surveillerende agenten troffen later in de nabijheid enkele jongeren aan die voldeden aan de opgegeven signalementen. Bij het zien van de agenten gingen ze er allemaal vandoor. Twee van hen konden echter achterhaald worden en aangehouden. De automaat bleek inderdaad flinke beschadigingen te hebben opgelopen. Het verdachte tweetal werd ingesloten. Het onderzoek naar de vernieling wordt voortgezet.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, man aangehouden na kassagreep
Publicatiedatum: 21-02-2003

De politie heeft gisteren een 28-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van diefstal van geld uit een kassa van een apotheek in een Arnhemse apotheek. Rond een uur 's middags kwamen er een man de apotheek binnen om medicijnen op te halen. Terwijl een van de medewerkers naar achteren liep draaide de man de sleutel van de kassa om en deed een greep in de inmiddels geopende kassalade. Hierop verdwenen hij uit de zaak. De apotheker ontdekte het voorval en ging achter de verdachte aan maar verloor hem even later uit het oog. Gewaarschuwde agenten troffen na een zoektocht in de omgeving een man aan die aan het opgegeven signalement voldeed en hielden hem aan. De verdachte werd voor verder onderzoek ingesloten en is later na verhoor weer vrijgelaten. Het gestolen geld is nog niet teruggevonden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, verdachte autokrakers in de kraag gevat Publicatiedatum: 21-02-2003

Twee Arnhemmers van 50 en 57 jaar zijn in de nacht van donderdag door de politie op de Duivenstraat in hun woonplaats aangehouden op verdenking van een poging tot inbraak in een personenauto. Het tweetal werd op Onder de Linden door de eigenaar betrapt toen ze met een breekvoorwerp zijn auto wilden openmaken. De eigenaar sprak beiden aan, waarop zij hem een grote mond gaven. Het verdachte tweetal liep vervolgens toch weg. Gewaarschuwde agenten stelden een onderzoek in in de omgeving. Aan de hand van het opgegeven signalement werden beiden op de Duivenstraat aangehouden. Beiden zijn voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 21-02-2003 '
Lees ook