Politie Gelderland-Midden

Ede, fietsster gewond bij aanrijding
Publicatiedatum: 21-03-2003

Op de Lumierestraat in haar woonplaats is gisteren een 62-jarige fietsster uit Ede gewond geraakt bij een verkeersongeval met een vrachtauto. Het ongeval gebeurde rond het middaguur, toen een vrachtauto, bestuurd door een 41-jarige man uit Sint Pancras (N.H.), vanaf de Galvanistraat de Lumierestraat opreed. Het slachtoffer zou aan de verkeerde kant van de weg hebben gereden en de vrachtautochauffeur zou de fietser niet hebben gezien en geen voorrang hebben verleend. De fietser werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het Gelderse Vallei ziekenhuis. Haar fiets raakte door de aanrijding totaal vernield.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk; Overval Spoorstraat in `Opsporing Verzocht' Publicatiedatum: 21-03-2003

Maandag 24 maart aanstaande zal (onder voorbehoud*) de overval op een 49-jarige vrouw in Nijkerk in het TV programma `Opsporing Verzocht' te zien zijn. De vrouw werd op 26 februari het slachtoffer van een gewelddadige overval in haar woning aan de Spoorstraat. Zij raakte daarbij ernstig gewond. Uitzending vindt plaats bij de AVRO op Nederland 1. De voorlopige planning is uitzending in het tweede blok, rond 22.00 uur. Ook dit kan echter op het laatste moment worden verschoven naar het eerste blok, rond 19.00 uur. De herhaling van het programma is dinsdag rond 12.15 uur.

In de uitzending wordt een reconstructie getoond en zullen een aantal vragen aan de kijkers worden voorgelegd. Zo zoekt de politie de identiteit van een man die in Amsterdam met de pas van het slachtoffer geld heeft opgenomen op de Dam. Niet uitgesloten moet worden dat diezelfde man op woensdagavond 26 februari of donderdagochtend 27 februari in de trein van of naar Amsterdam is gezien. Daarnaast worden in de uitzending een handtas en een portemonnee getoond. De handtas had de verdachte tijdens het misdrijf bij zich, het slachtoffer is een soortgelijke portemonnee kwijt geraakt. In de uitzending wordt een telefoonnummer bekend gemaakt, waarop kijkers kunnen reageren. Overigens kunnen zij natuurlijk ook rechtstreeks met de politie in Barneveld bellen, telefoonnummer 0900 - 8844. En daarbij, mensen die over informatie beschikkingen die kan helpen het misdrijf op te lossen, hoeven natuurlijk niet op de uitzending te wachten om hun informatie bij de politie neer te leggen. Ook kennelijk onbelangrijke informatie hoort de politie graag van u. Wellicht is dat net het stukje informatie dat nodig is om het misdrijf op te lossen.


* Actuele ontwikkelingen kunnen de inhoud van het programma tot op de dag van uitzending nog laten wijzigen!

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688221

---

Nijkerk, vrouw bekent verduistering geld van werkgever Publicatiedatum: 21-03-2003

Een 20-jarige vrouw uit Nijkerk heeft gisteren tegenover de politie bekend geld te hebben verduisterd van haar werkgever. De zaak kwam aan het licht toen haar werkgever, een verhuurbedrijf uit Nijkerk, aangifte deed. Daar bleek dat er geknoeid was met formulieren, waardoor er enkele malen onrechtmatig borgsommen waren verduisterd terwijl er geen goederen verhuurd waren. De verdachte zou om deze wijze ruim 400 euro achterovergedrukt hebben. De werkgever verdacht de 20-jarige vrouw hiervan en confronteerde haar daar mee. De vrouw heeft hierop bekend. Nadat de werkgever donderdag aangifte deed bij de politie werd de verdachte meteen aan het bureau ontboden. Zij bekende de verduisteringen. In overleg met justitie kreeg de vrouw een onbetaalde werkstraf opgelegd. Ook is er een schadevergoedingsregeling opgelegd met haar werkgever. De vrouw werd op staande voet ontslagen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 21-03-2003 '
Lees ook