Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

Behandeld door : Dirk Talsma
Onderwerp : persberichten.

Ede, 22-5-02.

Ramkraak.
In de nacht van zondag werd getracht met een eerder die nacht te Ede gestolen betelauto de pui van een garagebedrijf op de Dieselstraat te rammen. De pui bleek tegen het aangewende geweld bestand te zijn. De daders gingen er vervolgens vandoor met achterlating van de gestolen auto.

Tuinen leeg gehaald.
Op dinsdagochtend kwamen diverse huiseigenaren op de Karel Doormanstraat tot de ontdekking dat zij diverse tuinplanten en bloempotten uit hun voortuinen misten. De politie kreeg de voorgaande nacht de melding van een getuige dat een man huis hield in de tuinen aan genoemde straat door zonder veel plichtplegingen de tuinen in te lopen om zoveel mogelijk planten en bloempotten naar een gereedstaande auto te vervoeren. Toen de politie ter plaatse verscheen bleek de natuurliefhebber reeds verdwenen te zijn. De politie heeft goede hoop de dader aan de hand van een autokenteken alsnog op te kunnen sporen. Zij verzoekt dan ook dat alle gedupeerden aangifte komen doen.

Schennispleger.
In de omgeving van de Koning Davidschool op de Ceelman van Ommerenweg was zondagavond een schennispleger actief op het moment dat een aantal kinderen aan het spelen waren. De man toonde t.o. hen zijn geslachtsdeel. Hierna verdween de blanke man van 30/50 jaar op een fiets in de richting van de Sysseltseweg.

Commotie om eng voorwerp in vijver.
De politie en de brandweer werden zondagavond in rep en roer gebracht naar aanleiding van de melding dat een vrouwelijke getuige kort daarvoor toen zij haar hond uitliet bij de vijver nabij de Langenhorst een menselijke hand uit het water had zien steken. De vindplaats van de lugubere ontdekking was zodanig dat de gewaarschuwde politie niet dicht genoeg erbij kon komen om de juistheid van de bewering te kunnen vaststellen. Vervolgens werd een duikteam van de brandweer opgeroepen. Deze constateerde dat het hier slechts ging om een handschoen.... Verkeersongeval.
De politie is op zoek naar de bestuurders van een rode en een zwarte bromfiets. Deze twee zorgden door hun onverantwoorde rijgedrag ervoor dat in de nacht van zondag op maandag, even voor 04.00 uur, een 19 jarige automobilist uit Angeren in de Alberstunnel tegen een hekwerk opknalde. Toen de autobestuurder vanaf de Klinkenbergerweg de tunnel inreed moest hij plotsklaps uitwijken voor twee bromfietsers, die tegen het verkeer in en al slingerend aan de Bennekomse zijde de tunnel in waren gereden. Door razendsnel zijn stuur naar links te gooien kon de automobilist een frontale aanrijding met de twee waaghalzen voorkomen. Door de plotseling uitgevoerde stuurcorrectie belandde de 19 jarige autobestuurder met zijn auto in een in de middenberm staand hekwerk, waardoor de auto aan de voorzijde werd beschadigd. Beide waaghalzen kwamen niet meer te weten wat zij hadden aangericht. Zij reden gewoon door.

Morgen, 22-5-02, zullen de persberichten vermoedelijk iets later worden verzonden.

TELEFOON : 0900-8844 (688244)
FAX : 0318-688286

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 21-05-2002 '
Lees ook