Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

TELEFOON : 0900-8844 (688244)
FAX : 0318-688286

Behandeld door : Dirk Talsma
Onderwerp : persberichten.

Ede, 22-5-02.

Snelheidscontrole.
Een radarpaal op de Molenstraat te Ede registreerde tussen 3 en 21-5-02 68070 passerende voertuigen. Daarvan bleken 574 te hard te rijden.

Diefstal auto.
In de nacht van maandag op dinsdag werd vanaf de Willem Marislaan een personenauto gestolen. De auto werd later op de dag weer terug gevonden op de Spinozastate.

Vernieling.
Op een bouwterrein op de Ceelman van Ommerenweg werd in het afgelopen weekend vernielingen gepleegd. Diverse in aanbouw zijnde muren van een nieuw te bouwen school werden omver getrokken, een silo met droge mortel heeft men weg laten lopen en nieuwe kalkblokken met cement vol gesmeerd zodat deze onbruikbaar zijn geworden. Ook werden twee slijptollen gestolen. De totale schade bedraagt ongeveer 3000 Euro. Vanaf heden wordt de bouwplaats scherp in de gaten gehouden.

Verdovende middelen.
Tijdens een afgelopen nacht gehouden verkeerscontrole op de zuidelijke rijbaan van de Rijksweg 12, werd in de personenauto van een 31 jarige Duitser een hoeveelheid heroine aangetroffen. De controle vond plaats onder de naam "Ochtendgloren." Daarbij werkten verschillende diensten samen, zoals de KLPD, de douane en de regiopolitie Gelderland Midden. Een ingezette speurhond trof in de console van betrokken auto meer als 60 gram heroïne aan. De eigenaar had in Amsterdam het spul voor 500 Euro gekocht. De man werd in het politiebureau in Ede ingesloten.

Ook een 58 jarige automobilist uit Nijkerk was de klos toen hij op de Rijksweg 12 in de politiefuik reed. De speurhond rook feilloos verdovende middelen achter de achterbank van de auto. Het bleek om bijna 20 kg hasj en 10 kg marihuana te gaan. De auto van de man werd in beslag genomen en de man zelf werd ingesloten.

Autodieven aangehouden.
Afgelopen nacht werden op de parkeerplaats "t Ginkelse Zand langs de Rijksweg 12 twee autodieven aangehouden. Toen de politie op de parkeerplaats arriveerde waren de twee dieven van respectievelijk 41 en 34 jaar en beiden afkomstig uit Zeddam op heterdaad betrapt, toen zij de met pech gestrande en in Zeddam gestolen auto weer aan de praat probeerden te krijgen. Beide mannen zijn in het politiebureau van Ede ingesloten.

Einde berichten.

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 22-05-2002 '
Lees ook