Politie Gelderland-Midden

ICE krijgt klap van stalen balk tijdens passeren overweg


---
P E R S B E R I C H T

Politieregio Gelderland-Midden; District West-Veluwe Vallei

47cda.gif

Ede, 23 mei 2002

Chauffeur afgevallen lading aangehouden

ICE trein op eigen kracht vertrokken uit Ede

De ICE trein uit Keulen, die op donderdagmiddag 23 mei rond 12.10 uur in Ede werd geraakt door afgevallen lading, heeft uiteindelijk met ongeveer een uur vertraging zijn weg kunnen vervolgen. Het treinstel is wel beschadigd, doch deskundigen stelden in overleg met de spoorwegen vast dat dit een vervolg van de rit niet in de weg stond. Wel heeft de trein zijn rit met aangepaste snelheid moeten vervolgen.

Het incident deed zich voor op De Kade in Ede. Omdat de overwegbomen sloten, moest een automobilist remmen. Hierdoor begon een deel van zijn lading (een stalen balk van ongeveer 12 meter lang) te schuiven. De balk viel op de weg, op het moment dat de trein de overgang passeerde. De trein reed tegen de stalen balk aan, waardoor materiele schade is ontstaan. De treinmanager heeft laten weten dat de passagiers niets van het incident hebben gemerkt. Alleen de geschrokken machinist heeft gezien wat er gebeurde. Hij voerde een noodstop uit.

Weggereden

De chauffeur van de auto heeft met de grijper van zijn auto de stalen balk opgepakt en is weggereden. Inmiddels is hij aangehouden. Het blijkt te gaan om een 48-jarige inwoner uit Rhenen. Hij wordt gehoord door de spoorwegpolitie. Zij zullen ook proces-verbaal van het incident opmaken.

Het treinverkeer heeft hinder van het ongeval ondervonden, waardoor enige vertraging is ontstaan.

47d08.gif

Dit persbericht is verzonden door Bureau Communicatie van de politie in het district West-Veluwe Vallei;

Harry Munniksma; telefoon: 0318 - 688221; email: harry.munniksma@gelderland-midden.politie.nl

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 23-05-2002 '
Lees ook