Politie Gelderland-Midden

Zevenaar, aanhoudingen na geweld in nachtbus
Publicatiedatum: 24-02-2003

De politie heeft zaterdagnacht op de Doesburgseweg in Zevenaar twee mannen van 28 en 24 jaar, beiden uit Zevenaar, aangehouden op verdenking van mishandeling van een 19-jarige man uit Babberich. Rond vier uur 's nachts werd bij de politie gemeld dat er een conflict gaande was op een parkeerplaats aan de Doesburgseweg. Toen agenten poolshoogte gingen nemen troffen zij een viertal personen aan die kennelijk in het conflict verwikkeld waren geweest. Op aanwijzen van het slachtoffer en een getuige werden de beide verdachten aangehouden. Het slachtoffer kreeg het bij het instappen in de bus aan de stok met de verdachten toen hij struikelde en tegen een van hen aan viel. Later, toen de bus eenmaal op weg was, brak er om onduidelijke reden een vechtpartij in de bus uit tussen het slachtoffer, de getuige en beide verdachten. Het slachtoffer had bij de vechtpartij lichte verwondingen opgelopen en moest zich onder doktersbehandeling stellen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Didam, mogelijke autodieven aangehouden
Publicatiedatum: 24-02-2003

Twee inwoners uit Zevenaar zijn zaterdagnacht door de politie aangehouden op de Tatelaarweg in Didam op verdenking van diefstal van een auto. Het gaat om twee mannen van 19 en 20 jaar. Surveillerende agenten zagen het tweetal in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks vier uur in een bestelauto rijden over de Tatelaarweg en onderwierp hen aan een controle. De agenten zagen dat het contactslot verbroken was en dat er met de bedrading was geknoeid. Het tweetal bekende vervolgens dat de auto diezelfde nacht gestolen was vanaf de Hooge Bongert in Zevenaar en werd vervolgens aangehouden. De politie onderzoekt nog of er een verband bestaat tussen een poging tot inbraak in een geparkeerde auto aan de Meidoornstraat in Zevenaar eerder die nacht. Oplettende buurtbewoners hadden rond half twee 's nachts twee verdachte personen gezien bij een geparkeerde auto. Nadat zij kennelijk in de gaten kregen dat ze gezien waren vluchtten zij weg. Het tweetal is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven, aanhouding na negeren rijverbod
Publicatiedatum: 24-02-2003

De politie heeft afgelopen nacht op de A-12 onder Duiven een 35-jarige Arnhemmer aangehouden in verband met het negeren van een eerder aan hem opgelegd rijverbod. Surveillerende agenten troffen de man rond half drie stilstaand aan in Wehl, vlakbij de oprit naar de A-18. Na controle bleek er sprake van drankgebruik, waarop de agenten de man een rijverbod oplegden van 8 uur. Even later zagen de agenten de man weer rijden, dit keer op de A-12 bij Duiven. De man werd vervolgens aangehouden en aan de ademanalyse onderworpen. Daaruit bleek dat hij drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had (680 ug/l of 1,56 promille). Gelet op dit resultaat werd tevens zijn rijbewijs afgenomen. Met twee bekeuringen en nog steeds een rijverbod kon hij later huiswaarts.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 24-02-2003 '
Lees ook