Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Renkum, politie zoekt getuigen ongeval
Publicatiedatum: 25-01-2003

Op de kruising Utrechtseweg/Bennekomseweg in Renkum werd zaterdagmiddag rond 13.00 uur een 56-jarige fietsster uit Doorwerth gewond op straat aangetroffen. De vrouw die een hoofdwond had, was op dat moment niet goed aanspreekbaar en verkeerde vermoedelijk in een shock. De vrouw werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Ede. De automobilist die bij de aanrijding betrokken was, is doorgereden. De politie trof op de plaats van het ongeval alleen nog maar een wieldop van een Fiat aan. De mensen die de vrouw kort na het ongeval op straat aangetroffen, hadden nog wel een donkerkleurige auto over de Utrechtseweg richting Heelsum weg zien rijden. Hoewel de politie vermoedt dat deze auto bij het ongeval betrokken was, tast zij naar de werkelijke toedracht nog in het duister. De Verkeers Ongevallen Dienst (VOD) is ter plaatse geweest en doet onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval. Getuigen die mogelijk iets gezien hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Doorwerth op het nummer 0900 - 8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, man raakt gewond bij beroving
Publicatiedatum: 25-01-2003

Een 19-jarige man uit Arnhem die over de Steenstraat richting het Velperpoortstation liep, is op zaterdagochtend kort voor 07.00 uur op gewelddadige wijze van zijn portemonee beroofd. Twee mannen dwongen hem onder bedreiging van een mes zijn portemonnee af te staan. Toen hij zijn portemonnee volgens de overvallers niet snel genoeg kon vinden, kreeg hij een harde klap op zijn achterhoofd. In de portemonnee zat niet veel geld. Toen de daders dit merkten, liepen zij weer terug naar het slachtoffer en dwongen hem om mee te lopen naar een pinautomaat. Via onder meer de Spijkerlaan en Boekhorsterstraat komen zij uiteindelijk uit op de kruising Bloemstraat/Steenstraat. Eén van de daders haalt op dat moment de portemonnee van het slachtoffer op, dat zij eerder hebben weggegooid. Op een gegeven moment weet het slachtoffer zich los te worstelen en de overvaller het mes afhandig te maken. De overvaller rent daarop weg over de Steenstraat in de richting van het Velperpoortstation. Het slachtoffer is uiteindelijk doorgelopen naar het politiebureau aan de Beekstraat. Na het doen van aangifte is hij voor medische behandeling naar de Spoedeisende Hulp van ziekenhuis Rijnstate gegaan. Door de gewelddadige beroving liep de man verwondingen aan zijn gezicht en hoofd op.
De politie heeft de daders niet meer aangetroffen in de omgeving van de Steenstraat. De daders betreffen twee mannen van Antilliaanse of Surinaamse afkomst van ongeveer 25 jaar oud. Dader 1, de man die het slachtoffer met het mes bedreigde, is ongeveer 170-175 cm lang en heeft zeer kort zwart haar (geen snor of baard). Hij droeg een lange broek en een donkere ¾ jas met een opvallende (grote) knoopsluiting. Dader twee is ongeveer 160 - 165 cm lang en heeft eveneens zeer kort zwart haar. Hij droeg een spijkerbroek en een rode jas (gladde stof) met capuchon. Beide mannen spraken goed Nederlands. Mocht u weten om welke mannen het gaat, neem dan contact op met de politie van het district Arnhem Veluwezoom: 0900 - 8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 25-01-2003 '
Lees ook