Politie Gelderland-Midden

Wageningen, enkele biertjes teveel
Publicatiedatum: 27-02-2003

Een 22-jarige automobilist uit Wageningen bleek afgelopen nacht iets teveel te hebben gedronken. Bij een routinecontrole op de Nudestraat in Wageningen bleek de automobilist na ademanalyse ruim een half maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben (285 ug/l of 0,64 promille). De Wageninger werd later heengezonden met een rijverbod en een proces-verbaal. Hij had verklaard slechts enkele biertjes te hebben gedronken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, schoorsteenbrand
Publicatiedatum: 27-02-2003

In een woning aan de Blaauwe Kamer heeft gisteravond een schoorsteenbrand gewoed. De bewoners van het pand bleven daarbij ongedeerd, maar de woning liep wel enige brandschade op. Rond zes uur 's avonds merkten de bewoners dat de kachel wel erg warm werd en dat de schoorsteen flink rookte. Kort daarna ontdekte men dat de afvoer van de kachel in brand stond, waarop men de kachel met water probeerde te doven. Hierdoor vatte het rookkanaal van de schoorsteen ook vlam. De gewaarschuwde brandweer wist het vuur te doven en maakte het rookkanaal schoon. Volgens verklaring van de bewoners zou de schoorsteen vorig jaar zomer voor het laatst gereinigd zijn.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, autokraken
Publicatiedatum: 27-02-2003

Twee gedupeerden van autokraken hebben zich gisteren bij de politie gemeld voor aangifte. De auto's werden opengebroken op de Ferdinand Bordewijkstraat en de Willem Elsschotstraat. In beide gevallen werden autoradio's buitgemaakt. Opvallend daarbij was dat aan beide auto's geen braakschade was te zien. Kennelijk heeft men op onbekende wijze de auto's weten te openen. Het aantal auto-inbraken in Wageningen lijkt ten opzichte van vorige maand iets te zijn gedaald. Werden er in januari nog in 74 auto's ingebroken, deze maand blijken dat er tot op heden 44 te zijn. Men kan de kans om slachtoffer te worden van auto-inbraak overigens verkleinen door waardevolle goederen uit het zicht achter te laten of, liever nog uit de auto te halen. "Niets erin, niets eruit!", zo luidt het advies van de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, winkeldiefstal `met een luchtje'
Publicatiedatum: 27-02-2003

Onbekenden hebben gistermiddag weg weten te komen met aftershave vanuit een winkel aan de Hoogstraat in Wageningen. Een getuige had een jongeman van ongeveer 16 jaar gezien, die de diefstal vermoedelijk zou hebben gepleegd. De buit zou vervolgens zijn doorgegeven aan een groep anderen, die er kennelijk bij hoorde. De winkeldiefstal wordt nader onderzocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk, gewelddadige overval in woning
Publicatiedatum: 27-02-2003

De politie in de unit Noord is een onderzoek begonnen naar een gewelddadige overval in een woning aan de Spoorstraat in Nijkerk. Op woensdagavond 26 februari is daar een 49-jarige vrouw mishandeld en bestolen, nadat een onbekende man na aanbellen haar woning was binnengedrongen. Het slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis, van de verdachte ontbreekt vooralsnog elk spoor.

Rond 20.15 uur wordt bij de woning van de vrouw aangebeld. Als zij de voordeur open doet, staat een man voor de deur die haar naar binnen duwt. Vrijwel direct eist hij geld en begint hij de vrouw op het hoofd te slaan. Als hij uiteindelijk de bankpas van de vrouw uit haar portemonnee heeft gehaald, neemt het geweld iets af. Na de nodige verwensingen en bedreigingen in de richting van het overrompelde slachtoffer, verdwijnt de verdachte.

Getuigen
De politie is dringend op zoek naar getuigen van het misdrijf. Wellicht kan het signalement van de verdachte hen op het spoor zetten. Voorzover nu bekend gaat het om een man met een getinte huid (Noord Afrikaans uiterlijk). Hij is ongeveer 1.80 meter lang en had een smal gezicht. De man had strak achterover gekamd haar, dat hij in een staartje droeg. Hij is ongeveer 20 tot 25 jaar oud. De man droeg een lichtblauwe spijkerbroek en een trui met witte letters en strepen over de mouwen. Kennelijk droeg hij geen jas.
Getuigen die de man hebben gezien in de Spoorstraat, dan wel in de omgeving daarvan (waarbij gelet op de locatie zowel het centrum van Nijkerk als het NS station in aanmerking komen), worden dringend verzocht contact met de politie op te nemen. Ook mensen die op andere wijze over enige informatie beschikken die kan helpen bij het oplossen van het misdrijf, worden dringend verzocht contact met de politie op te nemen.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
Politie West-Veluwe Vallei
Harry Munniksma
0318-688221

---

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 27-02-2003 '
Lees ook