Politie Gelderland-Midden


---

Lunteren, eigenrichting leidt tot proces-verbaal Publicatiedatum: 27-03-2003

De politie in de unit Midden maakt proces-verbaal op tegen een 19- en een 20-jarige inwoner uit De Glind. Zij maakten zich op 2 maart schuldig aan mishandeling en diefstal (na geweld) van een personenauto. Het 23-jarige slachtoffer, een man uit Veenendaal, heeft hiervan aangifte gedaan.

De twee verklaarden de mishandeling begonnen te zijn, omdat zij de man herkenden als degene die zo'n anderhalf tot twee jaar geleden een vriend van hen behoorlijk zou hebben mishandeld. Van dat incident zou toen geen aangifte gedaan zijn, zodat er ook geen politiebemoeienis met die kwestie is geweest. Maar daardoor meenden de twee nog wel een rekening te moeten vereffenen.

Mishandeling en diefstal
En dat leidde op zondag 2 maart op de Barneveldseweg in Lunteren tot een gewelddadig treffen. De 20-jarige man zou daarbij de aangever hebben gestompt, terwijl hij nog in zijn auto zat. Toen de Veenendaler eenmaal was uitgestapt, dreigde hij met een plank geslagen te worden. Deze slag kon hij tijdig afweren.
De 19-jarige man vernielde met zijn blote vuisten de voor- en achterruit van de auto. Ook zou hij één van de inzittenden een gebroken neus hebben geslagen. Daarna stapte hij in de auto en reed er mee weg. Op de Blankenspoorsedijk eindigde deze rit, die bedoeld was om te "... jennen" tegen een boom. De schade van ruim 1000 Euro is inmiddels door de verdachten vergoed.

PV
Desondanks is er proces-verbaal opgemaakt voor de feiten, zodat Justitie zich eerdaags over de kwestie kan uitspreken. In afwachting van de terechtzitting zijn de verdachten, die overigens op maandag 17 maart konden worden aangehouden, weer op vrije voeten gesteld.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 - 688221

---

Kootwijkerbroek, winkelier verijdelt diefstal
Publicatiedatum: 27-03-2003

Een 37-jarige winkelier uit Kootwijkerbroek heeft woensdagmiddag een diefstal op de Wesselseweg weten te verijdelen. Rond een uur zag de winkelier vanuit zijn woning twee mannen goederen in een auto laden die voor de winkel stonden uitgestald. De winkel was in verband met middagpauze gesloten. De winkelier bedacht zich geen moment en spurtte naar buiten en trok beide mannen uit de auto toen ze net weg wilden rijden. Hij gebood het tweetal de zojuist ingeladen goederen weer uit te laden, waaraan het tweetal voldeed. Toen de dieven er weer vandoor wilden gaan probeerde de winkelier dit te beletten. Hij greep een van de twee vast, terwijl het tweetal wegreed in de auto. De winkelier moest hen toen laten gaan. Beide dieven werden door de politie niet meer aangetroffen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 27-03-2003 '
Lees ook