Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

TELEFOON : 0900-8844 (688244)
FAX : 0318-688286

Behandeld door : Dirk Talsma
Onderwerp : persberichten.

Ede, 26-6-02.

Dronken man.
Een 67 jarige man uit Lunteren moest gisterenmiddag ter ontnuchtering worden ingesloten in het politiebureau in Ede. De man lag languit door te veel inname van alcohol dronken op het Museumplein. Hij had letterlijk en figuurlijk een snee in de neus. De bloedende neus werd in het politiebureau door een arts behandeld. Nadat de man was ontnuchterd werd hij met een prent ivm openbare dronkenschap heengezonden.

Aanhoudingen.
In de afgelopen dagen werden drie mannen van 22 en 45 jaar uit Ede en een 38 jarige zonder vast woonadres aangehouden, die in het jonge verleden al of niet in wisselende samenstelling het volgende hebben bekend: Een diefstal van een auto te Ede, een poging een op het Stationsplein te Ede geparkeerde auto te stelen en de diefstal van een kentekenplaat. Een van hen bekende een aantal winkeldiefstallen te hebben gepleegd te Leusden. Een ander biechtte een aantal winkeldiefstallen op die hij had gepleegd te Barneveld. De 45 jarige man uit Ede bleek nog in totaal 225 dagen gevangenisstraf tegoed te hebben. Deze zit inmiddels zijn straf uit. De andere twee zijn heengezonden. Eerdaags dient hun zaak bij de justitie.

Winkeldievegge aangehouden.
Gisterenmiddag werd een 46 jarige vrouw uit Ede aangehouden die die middag winkeldiefstal in een winkel op het Achterdoelen had gepleegd. Omdat het niet voor de eerste keer was dat de vrouw voor dergelijke feiten werd opgepakt zal zij eerdaags verantwoording voor haar daden hebben af te leggen bij de justitie.

Lafhartige beroving.
Een 50 jarige invalide vrouw uit Ede werd gisterenmiddag, omstreeks 17.45 uur, beroofd van haar boodschappentas met daarin o.m. haar portemonnee. Toen de vrouw in haar invalidenwagen vanaf het centrum van Ede naar huis reed werd zij op het fietspad van de Kernhemseweg door twee ongeveer 18 jarige knapen beroofd van haar tas, die in het mandje voor op de invalidenwagen was geplaatst. Voor deze lafhartige daad hadden de knapen de vrouw al enige tijd te voet gevolgd. Na hun daad vluchtten beide daders in de richting van het vlakbij gelegen pannenkoekenhuis. Daar werd de tas later terug gevonden. De portemonnee en de bril van het slachtoffer waren niet meer aanwezig.

Diefstal uit woning.
Bij een inbraak in een woning op de Paul Gabrielstraat vanmorgen vroeg werd een voor de deur staande auto ontvreemd. De zoon des huizes, gewekt door het starten van de auto van zijn ouders, ontdekte al spoedig dat de voor de deur staande auto was verdwenen en dat men had ingebroken in de woning. De dieven bleken te zijn binnengekomen door aan de voorzijde en bovenlichtje te openen en door middel van handreiking het daaronder geplaatste raam te openen. In de woning zag men vervolgens kans o.m. de sleutels van de auto te bemachtigen.

Einde berichten.

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 27-06-2002 '
Lees ook