Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem, automobilist aangehouden na asociaal rijgedrag Publicatiedatum: 28-03-2003

Klachten van verschillende weggebruikers waren voor de politie donderdagmiddag aanleiding tot het instellen van een controle van een 20-jarige automobilist uit het Utrechtse Elst. De man werd rond drie uur rijdend aangetroffen op de Huissensestraat en bleek na controle te hebben gedronken. Volgens meldingen van enkele weggebruikers had de man asociaal rijgedrag vertoond en zouden enkele inzittenden tijdens het rijden blikjes naar buiten hebben gegooid. De Elstenaar werd aangehouden en op het bureau aan een blaastest onderworpen. Daaruit bleek dat hij bijna anderhalf maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had (ongeveer 0,74 promille). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en bovendien werd hem een rijverbod opgelegd van twee uur.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velp, grintcontainer van de weg gehaald na schade Publicatiedatum: 28-03-2003

De politie heeft donderdagavond op de A-348 ter hoogte van Velp een vrachtwagencombinatie geladen met grint van de weg gehaald. Zeker vier personenauto's die achter de combinatie hadden gereden hadden ruit en lakschade opgelopen nadat er grind vanaf de laadbak op de weg terecht was gekomen. Surveillerende agenten zetten de wagen, bestuurd door een 24-jarige man uit Hattem, aan de kant. Na controle bleek de laadbak diverse gaten te vertonen en de laadklep bleek in slechte staat, zodat de lading op de weg en de auto's kon vallen. Ook de aanhanger, waarop de twee containers stonden, zou in slechte technische staat verkeren. De combinatie werd onder politiebegeleiding overgebracht naar een werkplaats, waar een technisch onderzoek zal plaatsvinden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, Halt voor jeugdige kladderaars
Publicatiedatum: 28-03-2003

Vier minderjarige jongens uit Arnhem zullen het bekladden van een gevel aan de Kronenburgpassage in hun woonplaats moeten bekopen met een alternatieve straf. De jongens, twee van 13 en twee van 14 jaar, werden donderdag even voor zes uur op heterdaad betrapt door de politie toen zij een muur aan de achterzijde van een winkel aan het bekladden waren met viltstift. Ze werden overgedragen aan bureau Halt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, winkeldiefstallen
Publicatiedatum: 28-03-2003

In totaal zes verdachten werden gisteren door de politie aangehouden in verband met winkeldiefstallen in Arnhem. Op de Kronenburgpassage werden rond half twee vier minderjarigen aangehouden nadat ze waren betrapt bij het stelen van cosmetica vanuit een winkel. Het betrof twee meisjes uit Arnhem van 13 en 14 jaar, een 14-jarige meisje uit Huissen en een 13-jarig meisje uit Emmen. Allen werden na verhoor weer aan hun ouders overgedragen. Zij zullen worden doorverwezen naar bureau Halt voor een alternatieve straf. Op de Looierstraat werd omstreeks half vijf een 19-jarige Arnhemmer aangehouden als verdachte van winkeldiefstal. Een beveiligingsmedewerker in vrije tijd greep de man in de kraag toen hij met een gestolen DVD-speler een winkel verliet. De man werd aan de politie overgedragen en kreeg bij heenzending na verhoor een dagvaarding uitgereikt. Rond vijf uur werd op de Kronenburgpassage een 12-jarig meisje uit Arnhem aangehouden nadat zij betrapt was op het plegen van winkeldiefstal. Ook zij werd na verhoor door de politie overgedragen aan bureau Halt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Huissen, hennepkwekerij ontmanteld
Publicatiedatum: 28-03-2003

De politie heeft donderdag een hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan de Schaapsdam in Huissen. In de woning werden ruim 50 hennepplanten aangetroffen, die samen met allerlei kwekerijattributen in beslag werden genomen. Kort na het ruimen vervoegden zich de bewoonster en haar vriend bij het pand. Beiden werden aangehouden. Het betrof een 27-jarige Huissense en een 30-jarige man uit Arnhem. De zaak kwam aan het licht na een bekeuringssituatie eerder deze week, waarbij de agenten bij de 27-jarige Huissense aan de deur waren geweest. De agenten vermoedden toen al de aanwezigheid van een hennepkwekerij.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 28-03-2003 '
Lees ook