Politie Gelderland-Midden

Arnhem, nipte ontsnapping aan rookvergiftiging
Publicatiedatum: 30-01-2003

Een 57-jarige bewoner van het Brandenburgseplein in Arnhem is gisteravond nipt aan een rookvergiftiging ontsnapt. De man was rond tien uur tijdens het frites bakken in slaap gevallen. Door oververhitting kwam de woning vol rook te staan. Gewaarschuwde hulpdiensten, waaronder politie en brandweer wisten de man in veiligheid te brengen. Blussen bleek overigens niet nodig. Nadat de woning geventileerd was, was het gevaar geweken. Het pand liep wel aanzienlijke roetschade op. De bewoner is voorlopig elders ondergebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rheden, rectificatie snelheidscontrole
Publicatiedatum: 30-01-2003

In een eerder bericht vandaag over een snelheidscontrole op de Arnhemsestraatweg in Rheden is per abuis een foutieve maximumsnelheid vermeld. De maximumsnelheid op de controleplaats bedraagt 60 km/u, in plaats van de eerder vermelde 50 km/u. De weg is overigens gelegen buiten de bebouwde kom, waar doorgaans een maximumsnelheid geldt van 80.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven, diefstal met geweld
Publicatiedatum: 30-01-2003

Een nog onbekende man heeft woensdagavond op de Visserlaan in Duiven onder bedreiging met een mes een mobiele telefoon afhandig gemaakt van een 15-jarige jongen uit Duiven. De jongen fietste omstreeks zeven uur over de Visserlaan toen hij werd aangesproken door de onbekende. Deze vroeg hem of hij even de telefoon van de jongen mocht lenen om te bellen. Toen de jongen zijn GSM tevoorschijn haalde toonde de onbekende een mes en wees daarmee in de richting van de jongen. Onder deze bedreiging stond de jongen zijn telefoon af, waarop de man zich rennend uit de voeten maakte. De jongen is later met een bekende op zoek gegaan naar de dief en troffen deze weer aan op de Spotvogelstraat. Hierop werd te voet een achtervolging ingezet, waarbij de dief de telefoon van zich af gooide en weg wist te komen. De dief werd door het slachtoffer als volgt omschreven: man, donker uiterlijk, ongeveer 1.75 m lang, normaal postuur, kaal hoofd met daarop een rode band of zakdoek en opvallend dikke lippen. Verder zou de man gekleed zijn in een zwarte jas met gele of groene stukken onder de armen. Personen die meer informatie hebben met betrekking tot dit voorval of die iets er van hebben gezien worden gevraagd zich in verbinding te stellen met de politie via telefoon 0900-8844, maar u bent ook welkom in het politiebureau aan de Rijksweg 56a in Duiven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

West-Veluwe Vallei gaat digitale nieuwsbrief uitbrengen Publicatiedatum: 30-01-2003

De politie in het district West-Veluwe Vallei gaat een eigen nieuwsbrief uitgeven. De huidige stand van de techniek maakt het mogelijk om een dergelijk informatiebulletins via de computer geautomatiseerd naar geïnteresseerden te verzenden. Geheel gratis, om te raadplegen waar en wanneer men maar wil. Daarmee is het district voorzover bekend het eerste (districtelijke) politie onderdeel in ons land dat op deze manier (aktief) extra informatie aan het publiek gaat aanbieden.

Mensen die de nieuwsbrief thuis of op hun werk willen ontvangen, kunnen zich aanmelden via wvv@gelderland-midden.politie.nl. Daarvoor kunnen ze gebruik maken van een invulformulier, dat op de internetsite (www.politiegelderlandmidden.nl) van de politie is te vinden. Daarbij valt op dat de politie ook naar de woonplaats van de geadresseerde vraagt. Dat is van belang, omdat op die manier de nieuwsbrief ook als aanvulling op een buurtonderzoek of bij zeer lokale ontwikkelingen gebruikt zou kunnen worden. Adresselecties naar woonplaats zijn dan immers mogelijk.

Nut
De nieuwsbrief moet worden gezien als een aanvulling op de al bestaande kanalen. Persberichten blijft de politie gewoon uitgegeven en ook andere informatie blijft de politie via internet aanbieden. Maar er is meer mogelijk. En die kans willen we graag benutten. Want niet al het nieuws is nu één keer nieuws. Ook media moeten een kritische selectie maken. Er is immers per dag heel veel te vertellen. Onmiskenbaar gevolg is echter, dat de politie niet altijd alles kwijt kan, wat ze u wel graag zou willen laten weten. Met een nieuwsbrief kan dat nu wel. Daarom start de West-Veluwe Vallei het uitgeven van dit medium. Als aanvulling op al bestaande mogelijkheden, vanuit de behoefte om u veel te vertellen over het politievak.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
district West-Veluwe Vallei; Harry Munniksma
0318 - 688221

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 30-01-2003 '
Lees ook