Politie Gelderland-Midden

Heteren, rijbewijs kwijt na weigeren ademtest
Publicatiedatum: 30-03-2003

Een 52-jarige automobilist uit Driel is zaterdagavond zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij geweigerd had medewerking te verlenen bij een door de politie opgelegde ademanalyse. Even voor zeven uur meldden enkele weggebruikers aan de politie het gevaarlijke rijgedrag van een automobilist tussen Heteren en Driel. De automobilist zou hevig slingeren en ondermeer op de Achterstraat in Heteren enkele paaltjes omver hebben gereden en bijna een fietser hebben aangereden. Op de Boltweg in Heteren troffen de agenten de bedoelde auto onbeheerd en beschadigd aan. De bestuurder werd later op zijn huisadres aangetroffen. Hij bleek onder invloed van alcohol, waarop hij werd aangehouden. Op het bureau weigerde de verdachte echter mee te werken aan de ademanalyse. Bij een opzettelijke weigering aan het meewerken aan de ademanalyse gaat de politie er van uit dat het strafbare alcoholpromillage maximaal is overschreden, reden waarom het rijbewijs van de man werd ingenomen. Naast een proces-verbaal voor het rijden onder invloed kreeg de man een rijverbod opgelegd van 13 uur.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar, van de wal in de sloot...
Publicatiedatum: 30-03-2003

Tegen een 24-jarige automobilist uit Herwen is zaterdagmiddag proces-verbaal opgemaakt wegens gevaarlijk rijgedrag op de Babberichseweg in Zevenaar. Vermoedelijk door te hoge snelheid was de Herwenaar in de bocht net voor het spoor de macht over het stuur kwijtgeraakt. Volgens getuigen zou de auto bij het oversteken van het spoor iets los van de grond gekomen zijn, waarna de auto in de naast de weg gelegen sloot belandde. De bestuurder bleef weliswaar ongedeerd, zijn auto liep zware schade op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Heteren, raadselachtige diefstallen uit auto's
Publicatiedatum: 30-03-2003

In Heteren hebben zich in de nacht van vrijdag op zaterdag enkele raadselachtige diefstallen uit auto's plaatsgevonden. Bovendien bleek er een auto te zijn gestolen. Bewoners aan ondermeer De Haantjes, Olieakkkerstraat en de Tuiltjeshof ontdekten zaterdagochtend dat hun auto's zonder schade waren opengemaakt. Enkele auto's waren zelfs verplaatst, zonder dat er schade was ontstaan. Uit een enkele auto verdween een zonnebril, terwijl er andere waardevolle goederen ongemoeid werden gelaten. Bij een van de auto's was wel het stuurslot vernield. Op de Leeuwerikstraat werd ook een auto opengemaakt zonder schade te veroorzaken. Bovendien bleek een tuinmuurtje omver te zijn getrapt. Vanuit een geparkeerde auto aan de Vinkenstraat verdween ook een zonnebril, zonder dat er braakschade was ontstaan. Op de Olieakkerstraat ontdekte een 44-jarige bewoner zaterdagochtend echter dat zijn blauwe Audi 80 was gestolen. Het merendeel van de zaken lijkt werk van onbekenden die op baldadigheid uit zijn geweest. De politie stelt een onderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Didam, arm uit de kom na val van fiets
Publicatiedatum: 30-03-2003

Een 80-jarige vrouw uit Didam is zaterdagmiddag gewond geraakt na een val van haar fiets op de Schoolstraat in haar woonplaats. Een getuige, een 32-jarige automobiliste uit Beek (Bergh), zag de vrouw tegemoet komen fietsen. Haar viel op dat de vrouw steeds langzamer begon te fietsen en bij het passeren omviel en tegen de auto van de Beekse terechtkwam. De auto liep lichte schade op. De fietsster raakte echter gewond, vermoedelijk was haar arm uit de kom geraakt. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 30-03-2003 '
Lees ook