Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

TELEFOON : 0900-8844 (688200)
FAX : 0318-688914

Behandeld door : Gert van der Linde.
Onderwerp : persberichten.

Ede, 30 juni 2002.

Vrijdag 28 juni 2002.

---

Diefstal uit tuinen

---
Door de politie werd een 46 j inwoner van Almelo aangehouden. De man bekende in diverse wijken in Ede allerlei planten uit tuinen bij woningen gestolen te hebben. De man zal zich moeten verantwoorden bij de politierechter.

Leksteken autobanden.

---
In de nacht van donderdag op vrijdag werden van diverse in ede geparkeerde auto's de banden lek gestoken. De vernielingen werden hoofdzakelijk in ede-noord gepleegd. De politie stelt een onderzoek in

Inbraak woning.

---
In de nacht werd er ingebroken in een woning aan de Markiezenhof in Ede. Aan de achterzijde werd een deur geforceerd waarna vanuit de woning geld werd weggenomen.

Aanrijding brandweerauto.

---
Vond er op vrijdagmiddag een aanrijding plaats op de kr.Apeldoornseweg - Raadhuisstraat - Rw.N224 - Apeldoornseweg.
Een brandweerauto, hoewel met zwaailicht en sirene in werking, verleende op de kruising geen voorrang voor een van uit Arnhem naderde auto bestuurd door Een 52 jr inwoner van Voorthuizen. Beide auto's raakten tgv de aanrijding volledig vernield. Zowel de bestuurder van de brandweerauto, een 20j inwoner van Spakenburg, als de andere bestuurder werden voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in.

Zaterdag 29 juni 2002-06-30

---
Bedreiging

---
Ontstond er in de nacht van vrijdag op zaterdag de nodige consternatie aan de Langenhorst in Ede. Een 22 j inwoner van Wageningen stond te bonken op de voordeur van een van de flatwoningen. Daarbijz waaide hij met een mes. Toen de politie arriveerde reed de man netw eg in zijn auto. De man werd aangehouden, 3 personen deden aangifte van bedreiging. In de auto van de aangehouden man trof de politie enkele messen aan.

Mishandeling

---
Deed een 55 j inwoner van Ede aangifte van mishandeling. De man stond te kijken naar zijn kleinkind bij een school in het centrum van Ede. Toen er een ladder omviel en de man plaatste deze ergens anders werd hij aangesproken door enkele mannen van wie hij kort daarna enkele klappen kreeg toegediend. Gevolg was een blauw oog. De politie stelt een onderzoek in.

Inbraak

---
Werd in de nacht ingebroken in een school aan de Oude Kerkweg in Ede. Met een steen werd een ruit vernield, waarna de dader naar binnen kon. Er werd niets ontvreemd.

Inbraak.

---
Werd er in de nacht ingebroken in een woning aan de Margrietlaan in Ede. Door eens opeciale techniek kon de voordeur, welke NIET op het nachtslot stond, worden geopend. Vanuit de woning werden div.goederen weggenomen. Tevens werd weggenomen een zwarte Ford Ka, kenteken 55-JB-HL

Wisseltruc.

---
Vroeg een ongeveer 45 j man in een postkantoor inEde om buitenlands geld. Toen de kassiere het geld in handen had pakte de man het ook vast om het evenlater weer los te laten. De man verliet het postkantoor. De kassasiere miste evenlater een gedeelte van het geld. De man zag er netjes en verzorgd uit en had een licht getinte huidskleur.

Zondag 30 juni 2002

---

Verkeersongeval.

---
Vond er in de nacht een verkeersongeval plaats op de Kade in Ede. Een 27 j inwoner van Renswouide moest uitwijken voor een tegenligger, raakte in de berm een paaltje en ramde vervolgens 2 geparkeerd staande auto's. Met de ambulance werd de bestuurder naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd van de man een bloedproef afgenomen daar hij alcohol had gedronken. Het rijbewijs van de man werd ingenomen.

Rijden onder invloed van alcohol.

---
Werd een 21 j inwoner van Barneveld bekeurd toen bleek dat hij als bestuurder van een auto te veel alcohol op had. Met een fikse boete kon hij, zonder auto, huiswaarts keren.

Inbraak flatwoning.

---
Werd er ingebroken in een flatwoning aan de Van der Hagenstraat in Ede. Door op het balkon te klimmen en via de niet afgesloten balkondeur kon de dader in de woning komen. Vanuit de woning werden diverse goederen weggenomen.

Belediging.

---
Werd een 25 j inwoner van Lunteren aangehoiuden voor belediging van de politie. De man vroeg of de politie hem weg kon brengen. Toen hem duidelijk werd gemaakt dat hij bij de taxistandplaats moest zijn begon de man de politiemensen uit te schelden. Daarop werd de man, die onder invloed van alcohol verkeerde, aangehouden. De volgende dag werd de man naar huis gestuurd, een fikse bekeuring rijker.

Ordeverstoorder.

---
Kreeg een 18j inwoner van Ede ruzie op het `Museumplein in ede. Door de aanwezige politiemensen werden de partijen gescheiden. Evenlater vond de man het weer nodig om te provoceren, waarop hij door de politie van het plein werd gestuurd. Toen de man weigerde om het plein te verlaten werd hij aangehouden. Na verhoor kon de man huiswaarts, eveneens een fikse boete rijker.

Deel: ' Politieberichten regio Gelderland-Midden 30-06-2002 '
Lees ook